Toshiba će više nego udvostručiti proizvodnju poluprovodnika sa novim pogonom

Izgradnja novog pogona za proizvodnju poluprovodnika od 300 milimetara počeće na proleće 2023. godine

 
Toshiba je u petak objavila da će izgraditi novu fabriku za proizvodnju električnih poluprovodnika od 300 milimetara koja će više nego udvostručiti proizvodnju energetskih čipova kada počne proizvodnju negde u fiskalnoj 2024.Izgradnja novog objekta, koji će se nalaziti u prefekturi Išikava, odvijaće se u dve faze. Počeće na proleće 2023. i očekuje se da će biti završen do proleća sledeće godine, saopštila je kompanija. Kada proizvodnja počne, Toshiba veruje da će njen proizvodni kapacitet energetskih poluprovodnika postati 2,5 puta veći od fiskalne 2021.Kompanija je dodala da će nova fabrika imati strukturu koja “upija potres”, dvostruke vodove napajanja, zajedno sa veštačkom inteligencijom i automatizovanim sistemima za transport pločica.Potez Toshibe dolazi usred krize proizvođača automobila i elektronske opreme koji nastavljaju da se bore sa globalnim nedostatkom čipova. Prethodno istraživanje pokazalo je da će nedostatak čipova koštati automobilsku industriju 210 milijardi dolara izgubljenog prihoda.
 
Pogledajte još: TSMC će povećati proizvodnju čipova u 2022, predviđa višegodišnji rast zbog potražnje za poluprovodnicima
Toshiba tvrdi da je do danas uspela da zadovolji rastuće zahteve za čipovima povećanjem proizvodnog kapaciteta na linijama od 200 milimetara i ubrzavanjem početka proizvodnje na proizvodnim linijama od 300 milimetara od prve polovine fiskalne 2023. do druge polovine fiskalne 2022.U novembru, japanska kompanija se podelila u tri samostalne kompanije – Infrastructure Service Co, Device Co i Toshiba – u nadi da će to pomoći u ostvarivanju održivog rasta profita, kao i da će povećati vrednost i poverenje akcionara.Razdvajanje je jednoglasno odobrio Toshibin odbor i predstavlja deo plana koji je osmišljen na osnovu preporuke odbora za strateško razmatranje, javlja ZD Net.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi