Toyota ulaže milijardu dolara u kompaniju za razvoj i istraživanje veštačke inteligencije (AI)

Poznati japanski proizvođač automobila Toyota najavila je da će uložiti milijardu dolara u narednih pet godina u uspostavljanje kompanije za razvoj i istraživanje veštačke inteligencije

Poznati japanski proizvođač automobila Toyota najavila je da će uložiti milijardu dolara u narednih pet godina u uspostavljanje kompanije za razvoj i istraživanje veštačke inteligencije (AI). Sedište će biti u Silicijumskoj Dolini blizu Stenford univerziteta, a biće zaposleno oko 200 inženjera i istraživača. Drugi centar će takođe biti u Masačusetsu, blizu čuvenog Massachusetts Institute of Technology (MIT) instituta. Iako potez nesumnjivo ima implikacije da se žele poboljšati automobili, japanski proizvođač želi i više od toga da automobili budu pametniji i sigurniji. Takođe žele i da pomognu starijim osobama u pokretljivosti unutar i van prostorija, navodi se u saopštenju. U kratkom roku očekujemo da vidimo bolji sistem prepoznavanja glasa u Toyota automobilima. Dugoročno, mogli bi da vidimo čak i male uređaje za pokretljivost ljudi koji bi mogli da nauče naše pokrete, navike i ličnost.
Google-ov samovozeći automobil je pažljiviji kada su deca u okolini
Izvor: Mashable

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi