Video igre ipak nisu krive

Nažalost, IT scena se našla u središtu dešavanja kada je u pitanju tragedija koja se desila na američkom Virginia Tech univerzitetu kada je korejski student Cho Seung-Hui ubio sebe i još 32 studenta i nastavnika. Odmah su se pojavile informacije da je besni ispad došao kao posledica prekomernog igranja nasilnih video igara. Ipak, ovi navodi

Nažalost, IT scena se našla u središtu dešavanja kada je u pitanju tragedija koja se desila na američkom Virginia Tech univerzitetu kada je korejski student Cho Seung-Hui ubio sebe i još 32 studenta i nastavnika. Odmah su se pojavile informacije da je besni ispad došao kao posledica prekomernog igranja nasilnih video igara. Ipak, ovi navodi su demantovani od strane policije koja je eksplicitno navela da nema nikakvih indicija da postoji veza između video igara i agresivnosti korejskog studenta, tako da je tržište video igara "oprano" od velike tragedije i jednog od najtežih masovnih ubistava u proteklom periodu na području SAD, a i šire. U saopštenju se navodi da nisu pronađeni nikakvi igrački kontroleri, konzole ili PC video igre, a prijatelji studenta kažu da ga nikada nisu videli da se igra. Više možete saznati u ovom članku.

Izvor: TG Daily

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi