Virtuelna realnost će se koristiti za hvatanje kriminalaca

U osnovi korišćenje virtuelne realnosti omogućava da se kreira 3D verzija koncentracionog logora Aušvic, a na osnovu toga istražitelji su u mogućnosti da istraže kompleks virtuelno

Tehnologija virtuelne realnosti može da se koristi za razne stvari, kao što su igranje igara, stvaranje umetnosti, gledanje filmova, u medicinske svrhe, ali izgleda da će se koristiti i za pomoć u rešavanju zločina. Tako u Nemačkoj vlasti koriste prednosti ove tehnologije kako bi uhvatili poslednje preživele nacističke zločince.
Kako ovo funkcioniše? U osnovi korišćenje virtuelne realnosti omogućava da se kreira 3D verzija koncentracionog logora Aušvic, a na osnovu toga istražitelji su u mogućnosti da istraže kompleks virtuelno i odrede da li su ljudi koji su radili u kampovima zaista znali šta se tamo dešava, što je veoma česta odbrana.
Džens Romel šef Federalne kancelacije koja istražuje nacističke zločince, poručuje da je ova alatka veoma moderna i dobra za istragu jer može da pomogne da se odgovori na određena pitanja. Virtuelna realnost se trenutno koristi da se dokažu zločinci Reinholda Haninga, jednog od svega nekoliko preostalih živih ratnih zločinaca iz Aušvica.
Intel spakovao VR spreman PC u prsluk
Izvor: TheGuardian

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi