Visa sprečila prevarantske transakcije vredne 40 milijardi dolara u 2023. godini zahvaljujući AI

Visa sprečila 80 miliona prevarantskih transakcija vrednih 40 milijardi dolara u 2023. godini zahvaljujući korišćenju AI tehnologije

Visa sprečila prevarantske transakcije vredne 40 milijardi dolara u 2023. godini zahvaljujući AI

Visa je sprečila 80 miliona prevarantskih transakcija vrednih 40 milijardi dolara širom sveta prošle godine zahvaljujući investicijama u tehnologiju, uključujući veštačku inteligenciju (AI), izjavio je visoki zvaničnik kompanije u utorak.

Projekcije pokazuju da će cyber kriminal do 2025. godine koštati svet 10,5 biliona dolara. Kada bi to bio bruto domaći proizvod neke zemlje, rangirao bi se kao treća najveća ekonomija na svetu, izjavio je Charles Lobo, regionalni službenik za rizik za Visu u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Bliskom Istoku i Africi.

Ovo se dešava dok prevare postaju sve sofisticiranije, a kriminalci koriste nove metode da prevare naivne potrošače i poslovanja u digitalno evoluirajućem svetu.

Najveći svetski procesor plaćanja investirao je preko 10 milijardi dolara u tehnologiju u poslednjih pet godina, uključujući 500 miliona dolara u AI i infrastrukturne podatke, kako bi zaštitio klijente i korisnike od prevarantskih aktivnosti.

„Samo u prošloj godini, kako su nam te investicije koristile? Blokirali smo prevarantske transakcije vredne 40 milijardi dolara. To je 80 miliona sprečenih transakcija,“ rekao je Lobo za Reuters na marginama Visa konferencije o bezbednosti plaćanja u Johanesburgu, Južna Afrika.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi