Vrednost Ethera skočila na 11-mesečni maksimum

Vrednost Ethera je porasla na 11-mesečni maksimum, nakon ažuriranja softvera. Popularna kriptovaluta sada vredi 2130.80 US$

Vrednost Ethera skočila na 11-mesečni maksimum

Jedna od najpopularnijih kriptovaluta, Ethereum je zabeležila rast vrednosti od 5% na azijskoj berzi tokom jučerašnjeg dana, pošto su trgovci ovom kriptovalutom odahnuli zbog bojazni da bi ažuriranje softvera na kome počiva, mogla napraviti eventualne probleme. Na sreću sve je proteklo glatko i u najboljem redu, a što se odrazilo da vrednost Ethera ponovo poraste.

Zbog toga je druga najpopularnija kriptovaluta na svetu, prema najnovijoj tržišnoj kapitalizaciji povećala svoju vrednost na 2130,80 USD, najviše od maja 2022. godine.

Nadogradnja softvera na kome počiva blokčejn tehnologija Ethereum kriptovalute, poznata od ranije pod nazivom “Shapella”, puštena je u funkciju tokom prethodne srede.

Nije propao, vrednost Ethera ponovo raste

Velika neizvesnost koja je vladala među vlasnicima Ethereum valute oko toga kako će proteći ova promena, izazvala je strahove pojedinih poverilaca od moguće  rasprodaje i dodatnog pada vrednosti. Takav razvoj situacije bi naterao investitore da povuku tokene deponovane u “blokčejnu” u zamenu za kamatu. To se na sreću vlasnika Ether-a nije desilo, a što je već bilo vidljivo dan nakon puštanja novog softvera u opticaj. Rasprodaja Ethera se nije desila, a što je okuražilo kupce ove kriptovalute.

Mnogi su se držali po strani tokom procesa ažuriranja Ethereum softvera, a sada nakon što je čitav proces prošao bez problema, svi ponovo uskaču u kupovinu Ethereum kriptovalute, prenosi Reuters.

Cena je vrlo brzo porasla, što je sa druge strane povuklo rast vrednosti najvrednije kriptovalute – Bitcoin za skoro 2% i popelo je na 10-mesečni maksimum, pa Bitcoin sada vredi čitavih 30.923 USD.

Najava ažuriranja softvera na kojem funkcioniše Ethereum blokčejn, izazvala je zebnju od moguće masovne rasprodaje i pojave ogromnih naloga za prodaju ove valute na kriptotržištu. Na sreću, krah se nije dogodio, tako da sada svaka nova ponuda pokreće tržište Ethereum valute i samo povećava njegovu vrednost.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi