Xiaomi je osvojio Institutional Investor's Asia Executive Team nagrade četvrtu godinu zaredom

Kompanija Xiaomi je nagrađena od strane renomiranog međunarodnog finansijskog časopisa Institutional Investor u više kategorija nagrada Asia Pacific Executive Team, četvrtu godinu zaredom.

 
U segmentu tehnološkog hardvera, Xiaomi je osvojio pet nagrada, uključujući i nagradu za najboljeg izvršnog direktora, najboljeg finansijskog direktora, najboljeg stručnjaka za odnose sa investitorima, najbolji program za odnose sa investitorima i najbolji program za brigu o društvu i životnoj sredini. Ovo je prva godina da je Xiaomi postigao All-Star status, osvojivši prvo mesto u kombinovanoj rang listi u svih pet kategorija.
Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor kompanije Xiaomi, pobedio je u kategoriji najboljeg generalnog direktora kompanije. Alain Lam, potpredsednik i glavni finansijski direktor, rangiran je prvi u kategoriji najboljeg finansijskog direktora. Anita Čen, vodeća u sektoru za odnose sa investitorima i za tržišta kapitala, osvojila je prvo mesto u kategoriji najboljeg profesionalca za odnose sa investitorima. Kompanija je osvojila nagradu u kategoriji najbolji program za odnose sa investitorima, kao i nagradu za društveno-odgovornu kompaniju. Ovo je četvrta godina da se Xiaomi nalazi na rang listi od svoje pojave na berzi. Rezultati pokazuju da su celokupno korporativno upravljanje kompanije i sposobnosti upravljanja investicionim odnosima dobro prepoznate na tržištima kapitala.
Alain Lam, potpredsednik i glavni finansijski direktor kompanije Xiaomi Corporation, rekao je: „Počastvovani smo što su nam dodeljene ove nagrade i što nam je odato priznanje za naš učinak na tržištu, u odnosima sa investitorima i naš trud u oblasti društvene odgovorosti. Nastavićemo da efikasno komuniciramo sa tržištima kapitala, kako bismo bili u korak sa  makro okruženjem koje se brzo menja i kako bismo maksimizirali vrednost za naše akcionare, investitore i partnere na globalnom nivou.”
InstitutionalInvestorAwards.jpg
Svake godine časopis Institutional Investor okuplja hiljade analitičara, menadžere fondova i istraživače u kompanijama za hartije od vrednosti i finansijskim institucijama kako bi izabrali najbolje kompanije i pojedince u kategorijama kao što su najbolji izvršni direktor, najbolji finansijski direktor, najbolji profesionalac i kompanija za odnose sa investitorima. U ovogodišnjem istraživanju All-Asia Executive Team ocenjivan je učinak kompanija u periodu od februara 2021. do januara 2022. uključujući i način na koji su kompanije reagovale i razvijale odnose sa investitorima usred pandemije Covid-19. Dobitnici nagrada su postavili merilo za industrijske standarde korporativnog upravljanja jer o njima glasaju priznati članovi finansijskog sektora, a rigorozan proces evaluacije garantuje legitimnost nagrada.
Ove godine u anketi pod nazivom All-Asia Executive Team Honored Companies za 2022. godinu učestvovalo je ukupno 4.854 portfolio menadžera i prodajnih analitičara, kao i 670 kupovnih analitičara. 1.612 kompanija nominovanih u 18 sektora ove godine ocenjivano je u ključnim oblastima, uključujući (1) Pristupačnost viših rukovodilaca (2) Izvršenje strategije (3) Dobro informisan i ovlašćen IR tim (4) Produktivnost NDR/Konferencija/Poziva (5) Responzivnost (6) Poznavanje poslovanja i tržišta (7) Konzistentnost i granularnost, (8) ESG informacije, (9) Pravovremenost objavljivanja itd.
PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi