Dizajn Samsungovih EV baterija bi mogao stići i na pametne telefone

Novim dizajnom komponente baterije mogu biti čvršće upakovane, što rezultira većim kapacitetom za istu zapreminu

 
Pre otprilike godinu dana Samsung SDI je počeo da proizvodi baterije 5. generacije za električna vozila koristeći metod slaganja umesto uobičajene metode „žele rolne“. Na ovaj način komponente baterije mogu biti čvršće upakovane, što rezultira većim kapacitetom za istu zapreminu. Sada Elec izveštava da se kompanija sprema da koristi ovu metodu i za baterije pametnih telefona.Baterije proizvedene metodom slaganja imaju najmanje 10% veći kapacitet od tradicionalnog dizajna u rolni. To znači da bi baterija od 5.000 mAh poput one u Galaxy S22 Ultra telefonu mogla imati kapacitet od 5.500+ mAh. Alternativno, telefoni se mogu učiniti tanjim i lakšim, a da kapacitet baterije ostane isti.
 
evbatsamsung.jpg
Baterije sa ravnim rolnama ne mogu se čvrsto spakovati jer prirodno oticanje koje nastaje kada se baterija puni i prazni može savijati elektrode, oštetivši ih u procesu. Novi dizajn rešava ovaj problem i omogućava popunjavanje mrtvog prostora unutar baterije.Nove baterije će se navodno proizvoditi u fabrici Cheonan u Koreji, a očekuje se da će kompanija prenameniti i jednu od linija u svojoj fabrici u Tianjinu u Kini kako bi koristila i novi metod.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi