Exynos 2200 će imati 30% veći peak, 20% više održive performanse nego 2100

GPU ovog čipseta će biti zasnovan na AMD-ovoj RDNA 2 arhitekturi koja se koristi u njegovim APU-ovima

 
Lansiranje Exynos 2200 biće veliki događaj za grafiku pametnih telefona – industrija, generalno, teži da se otarasi GPU dobavljača, a ne da dobije nove. Pa ipak, GPU ovog čipseta će biti zasnovan na AMD-ovoj RDNA 2 arhitekturi koja se koristi u njegovim APU-ovima, grafičkim karticama i (u modifikovanom obliku) konzolama PlayStation 5 i Xbox One serije.
Najveće pitanje je kako će arhitektura podneti prelazak na ograničene TDP-ove mobilnih čipseta. Leakster @FrontTron je podelio brojke koje pokazuju povećanje performansi u poređenju sa trenutnim Exynos 2100.
Vrhunske performanse će se poboljšati za 31-34% dok će trajne performanse porasti za 17-20%. Imajte na umu da su ovi brojevi zasnovani na hardveru i softveru pre zvanične objave i da se mogu razlikovati kod konačnog proizvoda.
 
Pogledajte još: Samsung bi mogao da predstavi novi Exynos 2200 čipset 19. novembra
Teško je reći kako će se Exynos 2200 GPU uporediti sa Adreno u novom Snapdragon 898. Očekuje se da će Exynos steći veliku prednost u odnosu na odlazeći Snapdragon 888 u 3DMark Wild Life, ali nemamo pouzdane podatke za 888 vs. 898 performanse.
AMD GPU će ponuditi neke jedinstvene karakteristike kao što je Ray tracing, tako da sirove performanse ne daju potpunu sliku mogućnosti. Ray tracing je sada standard u vrhunskim računarskim i konzolnim igrama, što je omogućilo programerima igara da steknu mnogo iskustva sa njim.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi