Sony predstavio PlayStation Plus konkurenciju Xbox Game Pass-u

Od juče su i zvanično dostupne mogućnosti projekta Spartacus, Sonijeve alternative za Xbox Game Pass

 
Objektivno, Xbox Game Pass je trenutno najpogodnija opcija za video igre. Jednostavno, kompanija Microsoft ima opširnu kolekciju video igara da ponudi svojim korisnicima, uz apsolutnu kompatibilnost sa prethodnim generacijama Xbox konzola, kao i mogućnost igranja tih igara putem streaming-a na maltene bilo kom uređaju koji ima ekran. Uz to, veliki broj novih video igara takođe prvog dana dolazi na Xbox Game Pass, što ovu uslugu samo još snažnije pozicionira na samom vrhu.Sa druge strane nalazi se kompanija Sony, za koju se čini da je u nekim svojim segmentima ostala u prošlosti i drugom planu u odnosu na ovu funkcionalnost koju nudi MIcrosoft. Do sada, Sony se oslanjao na svoje ekskluzivne naslove koji su, takođe objektivno, neke od najboljih video igara koje su dostupne igračima. Međutim, konkurencija nije spavala, ponudila je sjajnu vrednost za ponuđeni novac, pa PlayStation Plus i ekskluzivni naslovi za PlayStation 4 i 5 konzole više nisu dovoljni.Tako je Sony počeo da radi na projektu Spartacus, pandanu Game Pass-u kompanije Microsoft. Kako neki kažu, ovo je najgore čuvana tajna u čitavoj gejming industriji, pa već neko vreme kruže informacije o tome šta će ova nova usluga pružiti korisnicima. Sada, kompanija Sony je zvanično objavila šta će ponuditi igračima. Dakle, tu su tri nivoa pretplate – PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra, kao i PlayStation Plus Premium.PlayStation Plus Essential je stari, dobri, nepromenjeni PlayStation Plus, koji korisnicima nudi isto što je nudio i do sada po nepromenjenim cenama. Znači, dve besplatne video igre svakog meseca, ekskluzivne popuste, čuvanje sejvova u oblaku, kao i mogućnost za učestvovanje u onlajn multiplejeru.
 
Pogledajte još: Predstavljen Sony PlayStation VR2
PlayStation Plus Extra je prva nova usluga koju kompanija Sony nudi svojim korisnicima. Tu se nalaze sve prednosti iz PlayStation Plus Essential paketa, uz značajan dodatak od skoro 400 najkvalitetnijih video igara sa PlayStation 4 i 5 konzola, kako ekskluziva, tako i multiplatformskih ostvarenja. Cena za ovu uslugu je 14.99 dolara u SAD-u, 13.99 evra u Evropi, i 10.99 funti u Ujedinjenom Kraljevstvu za mesečnu pretplatu. Za tri meseca, te cene su 39.99 dolara, 39.99 evra, kao i 31.9 funti. Na godišnjem nivou, cene rastu na 99.99 dolara, 99.99 evra, kao i 83.99 funti.Na kraju, tu je i ono što sve interesuje, a to je PlayStation Plus Premium. Ova usluga korisnicima donosi sve pogodnosti iz PlayStation Plus Essential i PlayStation Plus Extra, uz zanimljive dodatke. Biće tu još dodatnih 340 video igara koje će se sastojati od PlayStation 3 naslova koji će korisnici igrati posredstvom streaming tehnologije, kao i video igre sa PlayStation, PlayStation 2, i PSP konzola. Tu je i mogućnost da korisnici probaju video igre pre kupovine tokom određenog vremenskog perioda. Cena za ovu uslugu je 17.99 dolara u SAD-u, 16.99 evra u Evropi, i 13.49 funti u Ujedinjenom Kraljevstvu na mesečnom nivou. Za tri meseca, cene su 49.99 dolara i evra, kao i 39.99 funti. Na kraju, za godišnju pretplatu treba izdvojiti 119.99 dolara i evra, kao i 99.99 funti, piše Playstaton blog.Sa druge strane, Xbox Game Pass Ultimate košta 14.99 dolara na mesečnom nivou, što je ipak jeftinije od onoga što je pripremila kompanija Sony. Ostaje nam da sve to vidimo u praksi tokom juna, kada ova usluga treba da postane dostupna korisnicima. Treba napomenuti i da PlayStation Now više neće postojati, već će postati deo novih paketa usluga.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi