Ako ste mislili da ćete PS5 da sačekate na sniženju, varate se

Sony diže cene svoje nove konzole širom sveta.

Konzola PlayStation 5 predstavljena je publici 12. novembra 2020. godine i od tada njena cena ne pada, pogotovo u našoj zemlji gde je ne možete kupiti samostalno, bez uključenih video igara, pa je tako cena redovno iznad 90.000 dinara. Hajde, sačekaćemo malo, pašće cena, nije problem. Pa, kako prenosi Endgadget, itekako jeste problem jer Sony povećava cenu na skoro svim svetskim tržištima.
Nemili porast
Kako kaže kompanija Sony, porast cena PlayStation 5 konzola dešava se zbog “izazova na svetskom ekonomskom planu”, a sama vest dolazi od izvršnog direktora Džima Rajana, zaduženog za PlayStation diviziju. Prema njegovim rečima, “Suočavamo se sa visokom stopom inflacije, kao i sa nepovoljnim trendovima vezanim za vodeće svetske valute… Zbog toga smo doneli tešku odluku da povećamo preporučenu maloprodajnu cenu za PlayStation 5 na tržištima u Evropi, Srednjem istoku, Africi, Kanadi, kao i azijsko-tihookeanskom i južnoameričkom regionu. U ovom trenutku neće biti povećanja cene u Sjedinjenim Američkim Državama.”
PS5
Šta da vam kažemo, šta da pametujemo. Umesto tradicionalno logičnog smanjenja cene nekoliko godina nakon što se nova konzola pojavi na tržištu, mi skoro dve godine nakon premijere dobijamo povećanje jer sve, jelte, poskupljuje, pa što ne bi i soni pet. Nikako idealno, delimično očekivano, svakako frustrirajuće. Ništa, KupujemProdajem pa ako neko nudi polovan po realnoj ceni…
Pogođeni regioni
U ovom trenutku, ovo su cene koje će važiti za PlayStation 5 konzole u oblastima širom sveta u kojima je kompanija Sony rešila da poveća cene:

Evropa PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – €549,99 PS5 Digital Edition – €449,99
Ujedinjeno Kraljevstvo PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – £479,99 PS5 Digital Edition – £389,99
Japan (od 15. septembra 2022.) PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – ¥60.478 yen (including tax) PS5 Digital Edition – ¥49.478 yen (including tax)
Kina PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – ¥4.299 yuan PS5 Digital Edition – ¥3.499 yuan
Australija PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – AUD $799,95 PS5 Digital Edition – AUD $649,95
Meksiko PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – MXN $14.999 PS5 Digital Edition – MXN $12.499
Kanada PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – CAD $649,99 PS5 Digital Edition – CAD $519,99

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi