Call of Duty: Vanguard veličina instalacije dostiže 93 GB na konzolama, mnogo manje nego ranije

Prethodne igre u seriji su imale i do 200GB, tako da je ovo dobra vest

 
Call of Duty: Vanguard igra neće zauzeti toliko prostora na disku konzole kao prethodne igre u seriji, ali ćete možda svakako morati da izbrišete neka preuzimanja da biste napravili mesta za ovo ludilo iz Drugog svetskog rata. Evo koliko prostora će vam trebati na svakoj od konzola da biste instalirali Vanguard pri pokretanju, uključujući prethodno učitavanje:
Xbox One: 56,6 GB
Xbox Series X/S: 61 GB
PS4: 93,12 GB (54,65 GB preuzimanje)
PS5: 89,84 GB (64,13 GB preuzimanje)
Ovo označava značajno smanjenje u odnosu na prošlogodišnji Call of Duty deo, Black Ops Cold War, koji je dostigao 200 GB potrebnog prostora na PS5 i 250 GB na PC-u, sa sličnim brojevima na drugim platformama. U međuvremenu, Modern Warfare iz 2019. je lansiran na 175 GB i rastao je sa ažuriranjima, dok je Warzone dodao dodatnih 15 GB – 22 GB ili 80 GB – 100 GB samostalno. Activision je u martu izbacio veliko ažuriranje kako bi smanjio otisak Modern Warfare-a i Warzone-a, a programeri Call of Duty-a su dugo bili svesni da su veličine datoteka problem za mnoge igrače.
„Dobre vesti za čvrste diskove“, piše na blogu Call of Duty. “Zbog nove tehnologije striminga tekstura na zahtev, veličina instalacije Vanguard-a pri lansiranju će biti znatno manja od prethodnog Call of Duty izdanja — do 30% – 50%+ razlike u veličini datoteke na konzoli sledeće generacije i PC-u”.
Activision tek treba da objavi detalje o veličini PC instalacije za Vanguard, što bi trebali da saznamo do 2. novembra.
Pre-loading za PS4 i PS5 verzije igre počinje 28. oktobra u 21:00 po pacifičkom vremenu u Severnoj i Južnoj Americi i u ponoć po lokalnom vremenu 29. oktobra u drugim zemljama. Pre-loading za Xbox One i Series X/S počinje u isto vreme: 28. oktobra u 21:00 po pacifičkom vremenu. Svako ko je digitalno naručio igru unapred može da je učita kako bi bila spremna za lansiranje 5. novembra.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi