Epic je ponudio 200 miliona dolara za ekskluzive PlayStation igara na Epic Games Store-u

Do sada smo saznali da je Epic potrošio preko milijardu dolara na ekskluzive EGS-ova, uključujući preko 100 miliona za Borderlands 3, ali to ne bi bilo sve

 
Kako se suđenje Epic Games protiv Apple nastavlja, saznajemo više informacija o nekim poslovnim potezima kompanije Epic. Do sada smo saznali da je Epic potrošio preko milijardu dolara na ekskluzive EGS-ova, uključujući preko 100 miliona za Borderlands 3. Kao što se ispostavilo, Epic se takođe potrudio da u svoju prodavnicu dovede Sonijeve igre, nudeći 200 miliona dolara.
Pre nego što je Sony najavio planove za objavljivanje izabranih PlayStation igara na računaru, Epic Games je pokušao da postigne dogovor sa Sonijem. Jedan dokument otkriven kroz suđenje Epic vs Apple, pokazuje da su Epic Games ponudili Soniju ugovor o minimalnoj garanciji od 200 miliona dolara u zamenu za objavljivanje PlayStation igara objavljenih na Epic Games Store-u.
 
Pogledajte još: Epic je za ekskluzivu prodaje Borderlands 3 i poklon licence za 2K igara platio 146 miliona dolara
Ukupno je Epic želeo do šest PlayStation naslova, mada se određena imena ne pominju. Verovatno bi posao uključivao Horizon Zero Dawn i Days Gone, koji su sada dostupni na računaru putem Steama i Epic Games Store-a. Postoje i druge PlayStation igre koje dolaze na računar, šef SIE-a, Jim Rian, je to potvrdio. Nažalost, dokument nam ne daje nikakve informacije o tome koje bi te buduće igre mogle biti.
Izvor: KitGuru
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi