Fanovi ne odustaju od Half-Life 2, stigla je VR verzija legendarne igre

Pruža se idealna prilika za sve koji su ikada želeli da prošetaju kao Gordon Friman.

“Wake up, mister Freeman, wake up and… smell the ashes”. Ko se ne seća ove rečenice sigurno nije nikada zaigrao legendarni Half-Life 2, jednu od najboljih pucačkih igara svih vremena. A ko se seća i ko jeste zaigrao, sigurno je makar jednom poželeo da se nađe u koži Gordona Frimana, ćutljivog protagoniste ovog serijala video igara. Pa, načekali se jesmo, ali kako navodi HotHardware, VR verzija ovog dragulja industrije video igara je tu.
Veliki uspeh Alyx
Dobro, svesni smo da niko nije želeo Half-Life: Alyx i da su svi želeli ili Half-Life 3 ili, makar, Half-Life: Episode 3 kako bismo najzad videli šta se dogodilo sa Gordonom i Alyx nakon što su joj, spojler, oca ubili pripadnici Combine trupa, tačnije Advisor. Nastavićemo da strpljivo čekamo, treći deo Poluživota će se kad-tad pojaviti, a do tada smo dobili Alyx da nam pomogne da se sredimo i istrpimo makar još koju (desetinu) godina.
HalfLife2VRLogo.jpg
I stvarno, iznenađujuće je koliko je kvalitetno implementirana virtuelna stvarnost u Half-Life: Alyx i koliko su ljubitelji serijala bili zadovoljni onim što su dobili, iako to nikako nije bilo ono što su tražili (svaka sličnost sa replikom Ilije Čvorovića nije slučajna). Na krilima uspeha jednog sasvim novog koncepta u univerzumu ovog popularnog serijala video igara, fanovi koji pritom znaju i da kodiraju dosetili su se “Hej, daj da vidimo kako dvojka izgleda u virtuelnoj stvarnosti”, što nas dovodi to poente čitavog članka.
Half-Life 2 VR mod
Tehnički, ovaj mod ušao je u razvoj pre više od pet godina, dakle daleko pre nego što se Alyx pojaivo. Međutim, tek od 2021. godine i uspeha gorepomenute igre Half-Life: Alyx je razvojni tim ponovo zasukao rukave, zaposlio još talentovanih mladih ljudi i nastavio razvoj punom parom kako bi nam doneo Half-Life 2 VR. Beta verzija ovog sasvim novog pogleda na svet ove video igre postaće dostupna tokom septembra, dok tim navodi kako se sve sekcije ovog naslova mogu odigrati od početka do kraja.
Na žalost, u ovom trenutku nema podrške za Episode 1 i Episode 2 jer je “engine” u kom su ove dve ekspanzije napravljene drugačiji od klasičnog Source-a koji je pogonio originalni nastavak. Trejler za betu možele pogledati ispod, a mi smatramo kako ovo izgleda veoma zanimljivo i kvalitetno.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi