Game Boy igre stižu na Nintendo Switch

Japanska kompanija je posle višegodišnjeg nagađanja odlučila da ponudi legendarne Game Boy Advance i Game Boy igre korisnicima platforme Nintendo Switch.

Na poslednjem Nintendo Direct događaju kompanija je otkrila da su popularne Game Boy igre korisnicima Nintendo Switch Online servisa dostupne od danas, a među njima će se naći i legendarni Tetris.

Pored igre „Tetris“, pretplatnici će tokom narednih dana uživati u sledećim naslovima: Super Mario Land 2: Golden CoinsThe Legend of Zelda: Links’s Awakening DXGargoyle’s QuestGame & Watch Gallery 3Alone in the Dark: The New NightmareMetroid II: Return of SamusWario Land 3 i Kirby’s Dream Land.

U igranju navedenih naslova moguće je koristiti Game Boy, Game Boy Pocket i Game Boy Color filtere ekrana. Nintendo je korisnicima Switch Online platforme pored pomenutih opcija omogućio i filter ekrana za „klasični doživljaj igranja“ i prikaz malog ekrana. Moguće je aktivirati i podršku za igranje dvojice igrača lokalno, odnosno na mreži.

Što se tiče Game Boy Advance naslova, korisnicima Switch Online platforme na raspolaganju su sledeće igre: Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3WarioWare Inc: Mega MicrogamesKuru Kuru KururinMario Kart Super CircuitMario & Luigi Superstar Saga i The Legend of Zelda: The Minish Cap today. Switch Online platforma pruža podršku za igranje četiri igrača lokalno ili na mreži, piše Engadget.

Game Boy naslovi biće dostupni u osnovnoj verziji Switch Online. Za pristup Game Boy Advance igrama neophodno je imati Switch Online + Expansion paket. Više naslova za obe platforme biće dodato tokom narednih dana. Očekuje se da će Switch Online korisnicima ponuditi nekoliko Zelda naslova, Pokémon Trading Card GameMetroid Fusion i Fire Emblem.

U septembru 2021. godine japanska kompanija je korisnicima Switch konzole obezbedila opciju kupovine i igranja Nintendo 64 naslova.

Igrači zbog poskupljenja traže Game Boy igre

Nintendo je protekle nedelje potvrdio da će novi hit naslov The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom biti dostupan na Switch Online platformi po ceni od 70 dolara, što je u skladu sa trendom poskupljenja na konkurentskim gejming servisima. Iz kompanije kažu da je reč o izuzetku, te da će premijerne igre u budućnosti biti povoljnije za korisnike Switch konzole, prenosi Digital trends.

Mnogi od njih razočarani su visokom cenom igre koja će za Nintendo Switch biti dostupna od 12. maja. Kažu da će radije igrati verziju namenjenu legendarnim Game Boy i Game Boy Advance konzolama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi