GeForce NOW nudi “cloud” igranje na nivou RTX 4080

Zašto bacati pare na skupi gejming hardver kada Geforce NOW od danas, nudi “cloud” gejming na nivou performansi RTX 4080 grafičke karte.

Pisali smo već o tome kako više od deset godina slušamo da će doći vreme u kome će nam biti potreban samo televizor, miš i tastatura da bi igrali premijum gejming naslove. Ni konzola, ni PC, sve igre se vrte na računaru u Cloudu tj preko interneta direktno, na nekim tamo serverima, moćnim računarima i vrhunskim grafilčkim karticama. Kako to izgleda u praksi prikazali smo vam u detaljnom GeForce NOW prilogu…

Ko ima GeForce NOW preplatu, ne treba mu skupi gejming hardver

Nvidia danas ide korak dalje i pušta novu kategoriju gejming servisa koji je na nivou uživanja, kvaliteta i performansi računara sa RTX 4080 grafičkom kartom, čija je pojedinačna cena oko 1500-1800 €. Samo grafičke karte, bez skupog procesora, matične, ploče i ostatka premijum osnovnih komponenti.

Korisnici GeForce NOW sa Ultimate pretplatom za koju je potrebno izdvojiti 19.99 € mesečno, dobijaju besplatno unapređenje sa RTX 3080 na RTX 4080 performanse i mogućnosti. To znači najduža 8-časovna sesija igranja, pristup najbržim serverima uz mogućnost igranja na 4K rezoluciji i 120 fps “frejmrejtu”. Čak i više od toga – do 240 fps uz uključenu Nvidia Reflex tehnologiju. Zvuči skoro neverovatno dobro, obzirom da najbolji gejming monitori današnjice prikazuju 4K na 144 Hz i sve to preko interneta.


Proces nadogradnje na RTX 4080 performanse startuje od današnjeg dana i svi korisnici GeForce NOW Ultimate usluge će automatski dobiti “apgrejd” na RTX 4080 kako se serveri budu postepeno puštali u rad. Kalkulacija je sasvim jasna za cenu sistema koji može da iskoristi snagu GeForce RTX 4080 hardvera treba vam najmanje 3000 €. To znači 12.5 godina igranja na najačim GeForce NOW serverima. U tom periodu biste verovatno morali da kupite najmanje dve ovakve grafičke karte, a ovako dobijate besplatan “apgrejd” prilično skupe tehnologije. Ipak ne znači da će tako biti i u buduće, ali gledano iz ove perspektive – definitvno se isplati!

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi