id Software ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Kada je reč o FPS igrama, može se sa sigurnošću reći da moderni naslovi imaju puno toga da zahvale igrama kao što su DOOM, Wolfenstein i Quake

Kada je reč o FPS igrama, može se sa sigurnošću reći da moderni naslovi imaju puno toga da zahvale igrama kao što su DOOM, Wolfenstein i Quake, jer to su najraniji naslovi koji su pomogli žanru da bude kakav jeste danas.
Kompanija koja stoji iza tih naslova, id Software, i dalje je prisutna u svetu gejminga. Samim tim nije iznenađujuće što je tim id Software uspeo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda po tri osnova. Uneti su kao developer FPS igara sa najdužim stažom, za najduži FPS serijal (Wolfenstein), kao i za eSports turnir sa najdužim vekom trajanja (QuakeCon), što je zaista impresivno dostignuće.
Kako je naveo direktor id Software studija Tim Vilic: “Ovo je zaista velika čast. Ja sam počastvovan zbog priznanja koje smo dobili za nasleđe našeg studija i uticaja koji je id Software imao na industriju video igara. Takođe bih voleo da kažem da ove nagrade ne bi bile moguće bez podrške naših fanova”.
U međuvremenu studio radi na novoj verziji igre Quake u formi Quake Champions, koju ćemo najverovatnije videti sledeće godine.
Gamescom 2016: Novi sablasni gejmplej trejler za Resident Evil 7 (video)
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi