Izlazak PlayStation 6 konzole slučajno otkriven

Japanska kompanija već sada planira predstavljanje naredne generacije popularne konzole pod nazivom PlayStation 6, a veliko otkriće došlo je sasvim slučajno.

Izlazak PlayStation 6 konzole slučajno otkriven

U javnosti se pojavio interni dokument kompanije Sony koji otkriva da će se PlayStation 6 pojaviti na tržištu 2027. godine. Ovaj podatak objavljen je u sklopu istrage britanske Uprave za tržište i zaštitu konkurencije koja se proteklih nedelja bavi kupovinom lidera u proizvodnji igara Activision Blizzard od strane kompanije Microsoft. Spekuliše se da je američki IT gigant spreman da plati 68 milijardi dolara, a ovakav potez naišao je na negodovanje najvećeg konkurenta – kompanije Sony.

Menadžment japanske firme veruje „da bi ugovor narušio konkurenciju i naneo štetu igračima“, navodi se u dokumentu napisanom na 22 strane. Iz kompanije Microsoft kažu da bi kupovina firme Activision Blizzard zapravo povećala konkurenciju na tržištu, gde Sony dominira poslednjih godina.

Eksperti američke firme navode da su PS5 izdanja igara superiornija u odnosu na Xbox ekskluzive, ali to možda nije najvažniji detalj u ovom delu istrage.

Strah kompanije Sony otkrio plan za PlayStation 6

Deo dokumenta uključuje raspravu o važnosti igre Call of Duty za tržište video igara i konzola. Japanska kompanija je izrazila zabrinutost zbog potencijalnog gubitka licence za Call of Duty i ostale naslove koje pravi Activision Blizzard, a to se može dogoditi do trenutka lansiranja šeste generacije popularne konzole, prenosi Giz China.

U dokumentu se ne može jasno utvrditi datum premijere, jer su pojedini delovi istog poslovna tajna. Ipak, izveštaji otkrivaju da je Sony posebno označio 2027. godinu kao ključnu za očuvanje neophodnih licenci. To znači da bi PlayStation 6 mogao da debituje sedam godina posle svog prethodnika.

Informacije o PlayStation 6 procureli su dok japanska kompanija priprema premijeru PlayStation 5 Slim modela zakazanu za narednu godinu. Ovaj model razlikovaće se od ostalih ne samo po veličini, već  i zbog odvojivog Blu-ray disk drajva. Microsoft je nedavno napomenuo da će Call of Duty i dalje biti dostupan za PlayStation i da se to neće promeniti tokom narednih deset godina, ali japanska kompanija sumnja u istinitost ove tvrdnje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi