Microsoft sprema novi Xbox

Prema tvrdnjama sajta Engadget, Xbox 360 v2 nosi kodnu oznaku Zephyr (mada nije sasvim jasno da li je u pitanju kodna oznaka konzole ili samog procesora, što je verovatnije). Pored hladnijeg procesora koji bi trebao biti izrađivan u 65-nanometarskoj tehnologiji (naspram sadašnjem 90-nm Xenon-a), nova konzola će posedovati HDMI priključak koji

Prema tvrdnjama sajta Engadget, Xbox 360 v2 nosi kodnu oznaku Zephyr (mada nije sasvim jasno da li je u pitanju kodna oznaka konzole ili samog procesora, što je verovatnije). Pored hladnijeg procesora koji bi trebao biti izrađivan u 65-nanometarskoj tehnologiji (naspram sadašnjem 90-nm Xenon-a), nova konzola će posedovati HDMI priključak koji će omogućiti korišćenje maksimalne 1080p rezolucije. Tu je i novi, veći hard disk kapaciteta 120 GB, a jedino nije poznato da li će Microsoft rešiti da serijski ugrađuje HD-DVD drajv umesto običnog DVD drajva. 
Očekuje se da će se više znati nakon Microsoftove prezentacije na CES manifestaciji u Las Vegasu.


Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi