Minecraft zabranio NFT i blokčejn u svojim igrama

Mojang Studios, razvojni tim iza igre Minecraft, odlučio je da ostane dosledan svojoj inicijalnoj ideji.

Najzad lepe vesti iz gejming industrije. Nakon hladnog tuša koji smo proživeli kada je, nekada legenda a sada samo skejter, Toni Hok objavio kako će izgraditi najveći skejt park na svetu u metaverzumu koji će se bazirati na blokčejn tehnologiji i NFT transakcijama, tvorci video igre Minecraft odlučili su da slične ideje u potpunosti zabrane u jednoj od najpopularnijih video igara na svetu.
Zabrana
Prema navodima na portalu Kotaku, kompanija koja stoji iza video igre Minecraft, jedne od najpopularnijih na svetu, objavila je kako je odlučila da u potpunosti zabrani svaki vid NFT-ova i blokčejn tehnologije unutar svog naslova.
Zvanično izjava ove kompanije navodi “Kako bismo osigurali na svi igrači koji uživaju u našem naslovu Minecraft, bilo koji vid blokčejn tehnologije nije dozvoljen na našoj platformi, dok se niti jedan vid sadržaja unutar naše video igre, poput svetova, skinova i ličnih predmeta ne sme koristiti unutar blokčejn tehnologije kako bi se stvorila digitalna imovina”.
Zvaničnici ove kompanije su dalje naveli kako “NFT-ovi nisu pogodni za našu zajednicu igrača i stvaraju jaz između onih koji imaju i onih koji nenaju, dok blokčejn tehnologije ohrabruju profitiranje unutar video igara koje ne podržavamo”.
NFT
Još jedan deo zvanične izjave navodi “Nastavićemo da pratimo razvoj blokčejn tehnologije kako bismo bili sigurni da se naši navedeni stavovi neće promeniti i kako bismo uspeli da stvorimo što sigurnije iskustvo za naše igrače. Nemamo nikakve planove da u ovom trenutku implementiramo blokčejn tehnologiju u Minecraft”. Dakle, snažan i siguran stav, ali ipak su ostavili sebi prostora za eventualnu implementaciju NFT-ova u budućnosti završivši izjavu sa “u ovom trenutku”.
Nisu jedini
Pored kompanije Mojang, i stari dobri Valve takođe je zauzeo stav protiv NFT-ova i blokčejn video igara na svojoj onlajn prodavnici Steam, što je u skladu i sa ogromnom većinom zajednice igrača. Samo još da istraju u svojim odlukama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi