Netflix sprema igre za televizore, umesto kontrolera - telefon

Netflix radi na funkciji koja će njihove video igre dovesti na pametne televizore, a korisnici će koristiti telefone kao kontrolere

Netflix sprema igre za televizore, umesto kontrolera - telefon

Netflix je započeo, ili barem planira da počne testiranje igara za TV, što će ljubiteljima njihovih igara pružiti nove načine da u njima uživaju. Ovo barem tvrdi programer Stiv Moser, koji je pronašao određene skrivene stavke u Netflix aplikaciji, prenosi Bloomberg.

Moser je navodno pronašao skrivenu poruku koja glasi “Igri na vašem TV-u je potreban kontroler. Da li želite da koristite ovaj telefon kao kontroler za igre?” Pored toga što pruža nov način da se igraju Netflix igre, ovo zapravo eliminiše potrebu za kupovinom namenskog kontrolera, što značajno povećava šanse da ljudi zapravo probaju igre koje ova platforma nudi, pošto im na tom polju ne ide baš najbolje.

Moser je ranije pronašao nagoveštaje da najavljivani pretplatnički plan sa oglasima neće biti dostupan osim ako nemate aktivnu internet konekciju. Ispostavilo se da je bio potpuno u pravu.

Nije jasno da li će i kada Netflix lansirati ovu funkciju svojoj globalnoj zajednici od oko 230 miliona pretplatnika, ali plan se svakako poklapa sa nedavnim komentarom kompanije da želi da igre “rade na svakom Netflix uređaju koji imate”.

Netflix je pokrenuo svoju gejming uslugu 2021. godine, međutim izveštaji sugerišu da se gigant bori da privuče svoje pretplatnike da igraju te igre. Prema poslednjim podacima, Netflix igre su preuzete nešto više od 23 miliona puta i igra ih oko 1,7 miliona pretplatnika dnevno, što je oko 1% ukupnog broja pretplatnika.

Ostaje da se vidi kako kompanija namerava da implementira igre na televizorima i da li će zahtevati od korisnika da preuzmu igre pre nego što budu mogli da ih igraju.

Sa druge strane, potpredsednik Netflix-a za razvoj igara Majk Verdu rekao je prošle godine da kompanija ozbiljno istražuje cloud gejming i da želi da lansira više od neobaveznih igara za TV.

Za sada će korisnici morati da se zadovolje onim što je dostupno na mobilnim telefonima. U ovom trenutku, Netflix nudi oko 55 igara, a navodno će objaviti još 40 tokom ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi