Ovako izgleda DualSense bežični kontroler za PlayStation 5

Sony DualSense je bežični kontroler, za koji kompanija tvrdi da je "najbolji PlayStation kontroler do sada"

Sony PlayStation 5 konzola će biti predstavljena krajem godine, a ranije smo saznali hardverske specifikacije uređaja i kako se poredi sa Microsoftovom Xbox Series X konzolom. Sada je Sony objavio informacije o gamepad kontroleru za PlayStation 5.Kontroler je prepun zanimljivih funkcija, koristi haptički odziv, ima ugrađen mikrofon, Sony Tempest 3D AudioTech i novi oblik. Kada je u pitanju dizajn, Sony ke implementirao estetiku u dva tona boja. Sony DualSense je bežični kontroler, za koji kompanija tvrdi da je “najbolji PlayStation kontroler do sada”. Zanimljivo je da DualSense odbacuje tastere u boji kakve imaju klasični PlayStation gamepadovi, pa tako više nema zelenog trougla, plavog X i crvenog O tastera. Sony se odlučio za više futuristički dizajn, sa prerađenim lightbar-om.
sony2_82.jpgSa novim kontrolerom, Sony dodaje prolagodljive okidače za svoje L2 i R2 tastere, kao i haptički odziv kako bi se povećala imerzija u igrama. Kompanija obećava i dug radni vek baterije za nove kontrolere, zajedno sa smanjenjem težine i nekim dodatnim funkcijama.Dual Sense sada ima Sony Share taster, koji menja PlayStation 4 Share taster, ali nudi sve funkcije koje su postojale, uz dodatak nekin novih opcija.
Sony je takođe potvrdio da će više informacija o PlayStation 5 konzoli objaviti u narednim mesecima, a ovo uključuje detalje o dizajnu sistema i softverske funkcije.Izvor: Sony
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi