Ovih 12 naslova bi moglo da uđe u kuću slavnih video igara

The Strong Museum je najavio nominacije za ulazak u Kuću slavnih video igara (World Video Game Hall of Fame) za 2017. godinu.

The Strong Museum je najavio nominacije za ulazak u Kuću slavnih video igara (World Video Game Hall of Fame) za 2017. godinu. Nakon 2015. i 2016. godine, ovo je treći talas igara, a ovog puta se u njemu nalaze sledeći naslovi: Donkey Kong, Final Fantasy VII, Halo: Combat Evolved, Windows Solitaire, Mortal Kombat, Myst, Pokemon Red and Green, Portal, Resident Evil, Street Fighter II, Tomb Raider i Wii Sports.
Pobednici će biti objavljeni tokom ceremonije u The Strong museum u Ročesteru 4. maja. Muzej omogućava javne nominacije igara gde odgovori stižu iz 100 zemalja. Finalisti ipak bivaju izabrani od strane međunarodne savetodavne komisije koja se sastoji od novinara i naučnika povezanih sa industrijom video igara.
Igre koje se već nalaze u muzeju su Doom, Grand Theft Auto III, The Legend of Zelda, The Oregon Trail, Pac-Man, Pong, The Sims, Sonic the Hedgehog, Space Invaders, Super Mario Bros., Tetris i World of Warcraft.
Novi Call of Duty ponovo u Drugom Svetskom Ratu?
Izvor: Gamespot

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi