Pogledajte kako izgleda 45 minuta Starfield igre

Starfield je jedna od onih igara u kojima se ne pitate šta možete da uradite, već šta ne možete. Pogledajte 45 minuta ozbiljnog intergalaktičkog RPG naslova

Pogledajte kako izgleda 45 minuta Starfield igre

Prošle godine su nam Microsoft i Bethesda prikazali prvih zvaničnih 15 minuta jednog od najvećih projekata na kojem godinama unazad rade ove dve kompanije, igri Starfield. Jednostavniji opis ove igre, čija premijera je zakazana za 6 septembar bio bi „Skyrim, samo u svemiru“, objavljeno je na Xbox Games Showcase 2023 događaju.

Microsoft je juče prikazao i svoju novu Carbon Black Xbox Series S konzolu, koja će se naći u prodaji samo nekoliko dana pre Starfield premijere. Kako biste videli šta sve igra može, Bethesda je odlučila da nam prikaže detaljniji prikaz svega onoga što možemo da očekujemo u ovoj novoj međuzvezdanoj avanturi.

Glavna priča je usredsređena na Constellation (Sazvežđe), poslednju grupu istraživača svemira. Njih ćete upoznati u gradu New Atlantis (Nova Atlantida), za koji Bethesda kaže da je najveći grad koji je ikada napravila.

Starfield ima više od 1000 planeta

Već znamo da postoji više od 1.000 planeta koje su sve otvorene za igrače i ove lokacije imaju balans između stvarnosti i zabave, navodi Bethesda. Gravitacija je različita na svakoj planeti, tako da ćete morati da prilagođavate svoj stil igre, kao i borbe u zavisnosti od lokacije. Kada napustite planetu i krenete u svemir, takođe ćete morati da se krećete po poljima asteroida, a možete čak i da istražujete napuštene brodove.

Vaš brod je ključ za navigaciju i možete kupiti brodove i potpuno ih prilagoditi uz nadogradnje koje se mogu kupiti zasebno. Ovo se čak proširuje i na prilagođavanje skladišta za teret i stambenih prostorija, a Bethesda tvrdi da se brodovi mogu prilagoditi tako da budu „skoro sve što želite“. Neki od članova Sazvežđa mogu putovati zajedno sa vama na vašem brodu, a svaki pratilac ima jedinstvene linije zadataka. Takođe možete unajmiti dodatnu posadu u svemirskim lukama u igri.

Brodovi uključuju sistem napajanja koji možete balansirati da bi vaš brod bio brži ili spremniji za oružje i štitove za borbu iz vazduha. Nakon što uništite neprijateljske brodove, možete ih opljačkati ili se čak ukrcati na neprijateljski brod. Jednom kada preuzmete kontrolu nad neprijateljskim brodom, on se dodaje vašoj floti i sve je vaše.

Detaljno kreiranje likova

Kreiranje likova je takođe veliki deo Starfielda i njegovog sistema veština. Sistem generisanja likova ima detaljne opcije oblikovanja lica, detalja poput ožiljaka, pa čak i oblika zuba i još mnogo toga. Kada odaberete lik, vreme je da se rangirate. Svaki put kada podignete nivo dobijate poen veštine za otključavanje veština, a činovi se otključavaju kroz izazove. Ukupno postoji pet različitih stabala veština sa četiri ranga po veštini, tako da ovde postoji mešavina prilagođavanja.

Bethesda je takođe demonstrirala svoj sistem unapređivanja, opcije za poboljšanje sposobnosti ili vašeg karaktera. Možete odabrati unapređenja koje mogu uključivati vaše sposobnosti da nanosite više štete u napadima, ili da imate ista religiozna uverenja kao i neprijatelji kako biste izbegli borbu.

Takođe možete postaviti ispostave na planetama i sakupljati resurse dok ste odsutni. Kada imate resurse, možete da pravite predmete. To uključuje dodavanje različitih modova puškama, kao što su prigušivači za tihu igru i eksplozivne metke kada zaista želite da raznesete stvari.

Starfield već izgleda ogromno i impresivno, a po rečima Bethesda razvojnog tima, tek će da raste. Jedna od najiščekivanijih igara sa veoma dugim razvojem zakazana je za 6. septembar, isključivo za Xbox S/X i PC, kao i u okviru Xbox/PC Game Pass pretplate. Igra je dostupna za poručivanje preko Windows i Steam prodavnice za PC po ceni od 70 evra za standardnu i 100 evra za Digital Premium verziju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi