Resident Evil Village stiže u aprilu, Capcom ne da pare hakerima

Nakon velikog hakerskog proboja i curenja informacija, glavna atrakcija je verovatno datum izlaska Resident Evil Village-a

 
Nakon nedavnog napada ransomvare-a na unutrašnje sisteme Capcom-a od strane grupe hakera Ragnar Locker, neki od navodnih 1TB podataka procureli su na 4chan nakon što je Capcom očigledno odbio da ispuni njihove zahteve.
Iako se ta curenja uvek moraju uzimati sa malom dozom rezerve, posebno sada kada Capcom može reagovati na informacije koje su javne i u skladu s tim promeniti planove, još uvek ima puno zanimljivih detalja.
Glavna atrakcija je verovatno datum izlaska Resident Evil Village-a. Već smo znali da dolazi sledeće godine, ali procureli izveštaj nas upućuje na kraj aprila, što uopšte nije daleko. Izgleda da će možda moći da se naruči unapred, mada će ga PS5 igrači dobiti pre svih ostalih.
Poput Resident Evil 3 Remake-a, čini se da će Village biti lansiran sa odvojenim mrežnim elementom, kodnog imena Dominion, o kome nema nikakvih drugih detalja. Spominje se i VR verzija Resident Evil 4, koja će po svemu sudeći biti ekskluzivna za Oculus. Kao i Village, datum izlaska je u aprilu. Kalendar takođe prikazuje maj kao okvirni datum izlaska nedavno najavljene Resident Evil Netflix serije “Infinite Darkness”.
 
Pogledajte još: Assassin’s Creed Valhalla nadmašio je Black Ops Cold War i prekinuo niz franšize
Procurivanje takođe uključuje prevedeni dokument o novoj igri, kodnog imena Shield. Radi se o pucačini koja sadrži nekoliko multiplejer modova, uključujući napade, preživljavanje i odbranu baze. PC demo verzija je planirana za septembar 2021., a lansiranje se očekuje u martu 2022. Jedan nenamerno smešan deo curenja pokazuje i kako je Shield tim shvatio da je streaming danas najbolja stvar za marketing i spremili su plan za izgradnju zajednice angažovanjem popularnog streamera. Na jednom slajdu se napominje da su „ugovorne naknade izuzetno visoke i verovatno je da će strimer prestati da igra čim ugovor istekne“, te da bi bilo efikasnije koristiti „streamere srednjeg nivoa koji aktivno pokušavaju da privuku više sledbenika“ i pretvore ih u dugoročne ambasadore.
Capcom je reagovao na curenje podataka zvaničnim saopštenjem za javnost u kojem se navodi da su, osim izveštaja o prodaji i finansijskih informacija, hakeri mogli pokupiti i informacije o 14.000 kupaca u severnoameričkoj prodavnici Capcom-a, kao i imena, adrese i pol od 4.000 korisnika Capcomovih esports operacija u SAD-u. Capcom još jednom naglašava da podaci o kreditnim karticama nisu ugroženi, budući da kompanija zadužuje nezavisnog dobavljača da obrađuje svu prodaju u Capcom prodavnici.
Prema saopštenju za štampu, Capcom ne očekuje da će iz svega proizaći velika šteta i dodaje da kompanija veruje da će bilo kakav efekat ovog incidenta na konsolidovane poslovne rezultate Capcom Grupe (za fiskalnu godinu koja se završava 31. marta 2021) biti zanemarljiv.
Izvor: PC Gamer
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi