Sega najavila Mega Drive Mini konzolu

Sega je najavila da će predstaviti Mega Drive Mini konzolu tokom 2018. godine

Kompanija Sega je odlučila da ne propusti aktuelni trend sa objavom nostalgičnih, minijaturnih konzola. Tokom Sega Fes 2018 događaja, kompanija je najavila da će predstaviti Mega Drive Mini (minijaturnu verziju Mega Drive konzole) u nekom periodu tokom 2018. Kompanija je takođe objavila da će tokom leta doneti veliki broj klasičnih igara na Nintendo Switch.Sega je istakla da Mega Drive Mini stiže u u okviru 30. rođendana konzole, te da će sa sobom doneti i veliki broj klasičnih igara. Na Facebooku, Potvrđeno je da će Mega Drive Mini biti pokretan hardverom kompanije AtGames.
sega2.jpgUređaj izgleda slično onome što je Nintendo uradio sa popularnim NES Classic i SNES Classic uređajima, koji su igračima omogućili igranje velikog broja preloadovanih igara. Konzola će prvobitno biti dostupna u Japanu, a za sada nema informacija o tome koje igre će biti dostupne za Mega Drive Mini.Sega je originalni Mega Drive objavila 29. oktobra 1988. godine u Japanu, a konzola je prodata u preko 30 milion primeraka širom sveta.Izvor: Polygon

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi