Stiže nova Mafia, potvrđeno da se radi na nastavku originalnog serijala

Ko je igrao originalnu Mafia igru, taj sigurno gaji nade o jednom kvalitetnom nastavku.

Ukoliko ste uživali igrajući originalnu Mafia video igru ili ukoliko ste odigrali skorašnji rimejk, verujemo da vam je ovo remek-delo ostalo u lepo sećanju. Nažalost, nastavci nisu bili u skladu sa očekivanjima publike i na nivou kvaliteta originalne igre. Sada, kako prenosi Wccftech, javlja se nova nada jer je potvrđen rad na nastavku.
Legendarni original
Da odmah podignu ruku oni koji nisu igrali ni originalnu Mafija video igru ni rimejk, pa na popravni. Šalimo se, ali ovo stvarno jeste jedna od nama najdražih video igara svih vremena koja zasluženo ima kultni status. Kada se Mafia pojavila pre tačno 20 godina, 29. avgusta 2002, pogodila je maltene svaku strunu.
Mafia1.jpg
Sjajna priča o italijanskoj mafiji u Sjedinjenim Američkim Državama između tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka, fenomenalno napisani likovi, grad Lost Heaven koji je odisao atmosferom, interesantne misije i odlične lokacije su ono što nas je odmah kupilo. Neko će reći da je pucački deo igre bio nespretan, ali ne obaziremo se na takve provokacije. Rimejk je takođe odličan, s tim što su falili izgled i glas originalnih likova. Ali, sve ostalo na mestu, pa nećemo tražiti dlaku u jajetu, da ne kažemo izdajnika u klanu.
Slabi nastavci
Međutim, nastavak ove video igre apsolutno je razočarao, a radovali smo mu se. Nategnuta priča, loš gejmplej, neinspirativan koncept… Ma, bolje da na ovo skroz zaboravimo. “Trojka” je donela neka unapređenja, hajde da kažemo da je muzika bila odlična, ali ostatak takođe veoma tanak. Ni rimejkovi nisu popravili utisak, pa stvarno naglašavamo još jednom – prvi deo obavezan, nastavke slobodno preskočiti, njih nećemo propitivati.

Nova nada
Ali, ima nade za još jednu dobru Mafia video igru. I pored velikih poteškoća u kojima se razvojni studio Hangar 13, originalni tvorci ove video igre nalaze (otkazan projekat u koji je uloženo oko 50 miliona dolara). Pored toga, pre nekoliko meseci nekoliko desetina radnika dobilo je otkaz. Dakle, nikako sjajno.
Međutim, kao “hejlmeri” najavljuje se nova Mafia. Igrati na sigurno u ovoj situaciji uopšte nije tako loše ako nas pitate. Ova video igra trebalo bi da bude prednastavak događajima iz originalne Mafia igre, što bi trebalo da donese kvalitetnu priču. Ali, ako ćemo iskreno, malo se plašimo kako će sve to ispasti, pa ne bi baš trebalo gajiti preterane nade (mi prvi treba da se iskontrolišemo). Za sada, nije poznato kada će se ova video igra pojaviti, samo znamo da je rani razvoj u pitanju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi