The Witcher 3 je postao deveta najprodavanija igra svih vremena

The Witcher 3 je premašio 50 miliona prodatih kopija, čime je postao deveta najprodavanija igra svih vremena, ili treća, zavisi kako gledate podatke

The Witcher 3 je postao deveta najprodavanija igra svih vremena

Kada je The Witcher 3 lansiran davne 2015. godine, podigao je lestvicu na viši nivo i pokazao kako treba da izgleda zaista dobar RPG. To je bila i prekretnica za CDPR, jer ih je ova igra lansirala na sam vrh industrije – sve do izlaska Cyberpunka, nažalost. Stoga nije čudno da je The Witcher 3 postao deveta najprodavanija igra svih vremena.

Prema najnovijim podacima CDPR-a, The Witcher 3: Wild Hunt je premašio 50 miliona prodatih kopija i pozicionirao se kao deveta najprodavanija igra u istoriji gejming industrije. Ali, ako malo pažljivije pogledamo te brojke, postaje jasno da je ovaj uspeh impresivniji nego što se čini.

Ovo su trenutno najprodavanije video igre:

  1. Minecraft – 238 miliona
  2. Grand Theft Auto 5 – 180 miliona
  3. Tetris – 100 miliona
  4. Wii Sports – 82.9 miliona
  5. PUBG – 75 miliona
  6. Mario Kart 8/Deluxe – 62.2 miliona
  7. Super Mario. Bros – 58 miliona
  8. Red Dead Redemption 2 – 53 miliona
  9. The Witcher 3 – 50 miliona
  10. Pokemon Red/Blue/Yellow/Green – 47.5 miliona

Na ovoj listi, The Witcher 3 je, kao što možete videti, na devetom mestu. No, posmatrajući igre koje su rangirane iznad, tri od njih nikada nisu bile prodavane po punoj ceni od 60 dolara: Minecraft, Tetris i PUBG. Tačno je da je The Witcher 3 često bio na rasprodaji, ali to važi i za sve druge igre, pa čak i za one čija je početna cena bila niža.

Dalje, imamo Nintendo igre koje su često dolazile u paketu sa konzolama, poput Wii Sports, Mario Kart 8 i originalnog Super Mario. Bros. U stvari, od svih igara koje su prodavane po punoj ceni i nisu dolazile u paketu sa konzolama, ostaju nam samo GTA 5, Red Dead Redemption 2 i The Witcher 3. Takvo tumačenje bi Witchera zapravo stavilo na treće mesto, ali bez obzira na to kako tumačite ove podatke, ono što je Witcher 3 postigao je i više nego impresivno, objasnio je Forbes.

Upravo zbog toga CDPR ne planira samo novu Witcher igru, već i novu trilogiju. I novi nastavak Cyberpunka, a rade i na novom IP-ju. Kako će uspeti sve to? Ne znamo, ali se nadamo da se neće ponoviti stvari koje su obeležile Cyberpunk 2077.

Nova Witcher trilogija bi trebalo da bude bez Geralta, što bi možda moglo da utiče na prijem kod publike. Ipak, pisac ovih redova, još uvek ima poverenja u CD Projekt Red da će napraviti dostojnog naslednika.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi