Google ukida Microsoft Exchange ActiveSync protokol za Gmail

Google je u petak objavio listu servisa koje će ukinuti ili za koje neće više pružati podršku, sa obrazloženjem da kompanija želi da se fokusira na "stvaranje prelepih, korisnih proizvoda koji milionima korisnika unapređuju život svakog dana." Promene će početi 4. januara, kada će Go

Google je u petak objavio listu servisa koje će ukinuti ili za koje neće više pružati podršku, sa obrazloženjem da kompanija želi da se fokusira na “stvaranje prelepih, korisnih proizvoda koji milionima korisnika unapređuju život svakog dana.” Promene će početi 4. januara, kada će Google ukinuti nekoliko manje popularnih servisa, kao što je mogućnost upisa ili provere kalendara putem SMS-a. Google će takođe ukinuti mogućnost  Sync servisa, što znači da sinhronizacija putem Microsoft Exchange ActiveSync protokola više neće biti moguća. Ovaj servis će za nove korisnike biti ukinut 30. januara, ali će i dalje biti moguć za postojeće “obične” korisnike, kao i za poslovni sektor, državni sektor i edukaciju. Ova promena bi posebno mogla da pogodi korisnike Windows Phone telefona, jer sa postojećim mogućnostima ove platforme, od 30. januara će korisnici moći da koriste samo mail i to bez push opcije. Kako je Google objavio da ne želi da pravi aplikacije za Windows Phone, Microsoftu ostaje veoma malo vremena da adaptira svoj sistem i da omogući kompletan rad sa poštom, kontaktima i kalendarima bez ActiveSync opcije, kao što je to slučaj (odnosno opcija) na Android i iOS uređajima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi