Mobilni telefoni: Apple pretekao LG u SAD

Razmatrajući koliko je zaista iPhone popularan moramo reći da mu je trebao određeni period vremena da stigne do ove tačke, ali sada se to i desilo. Naslov je potpuno jasan, ovde računamo i smartfone i "ne-smartfone", pa je tako Apple u ukupnoj sferi pretekao LG i postao drugi porizvođač mobilnih telefona u SAD.

Razmatrajući koliko je zaista iPhone popularan moramo reći da mu je trebao određeni period vremena da stigne do ove tačke, ali sada se to i desilo. Naslov je potpuno jasan, ovde računamo i smartfone i “ne-smartfone”, pa je tako Apple u ukupnoj sferi pretekao LG i postao drugi porizvođač mobilnih telefona u SAD. Najnoviji podaci comScorea pokazuju da Samsung i dalje uživa veliku dominaciju sa 26,3% udela, dok Apple sada ima 17,8%, a LG je skliznuo na 17,6%. Motorola je još uvek tu sa čitavih 11% tržišta dok HTC drži 6% tržišta u SAD. Na godišnjem nivou Apple je zabeležio najveći rast od 1,5% a Samsung od 0,7%, dok su ostali zabeležili pad. Imajte u vidu da je tek u aprilu Apple dospeo na poziciju tri, a sada je već drugi.

mobilni telefoni rang

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi