MWC 2015: Qualcomm najavio Snapdragon 820 uz Kryo CPU

Qualcom je danas, tokom MWC 2015 sajma, ozvaničio svoj Snapdragon 820 čipset sa Qualcomm-ovom Zeroth platformom i Kryo jezgrom.

Qualcom je danas, tokom MWC 2015 sajma, ozvaničio svoj Snapdragon 820 čipset. Za izradu čipseta će se koristiti FinFET proizvodni proces, ali Qualcomm nije obelodanio da li će za proizvodnju koristiti TSMC 16nm ili Samsung 14nm tehnologiju. Snapdragon 820 dolazi sa Qualcommovom Zeroth platformom, koja obećava da će biti kognitivna platforma za obradu, što znači da može da predvidi korisnikove potrebe i akcije unapred.Unutar čipa, takođe debituje i Qualcommovo ARMv8 CPU jezgro. Ovo jezgro, pod nazivom Kryo, ima 64-bitnu arhitekturu ali trenutno ne postoji više detalja o njemu. Qualcomm navodi da će primerke Snapdragon 820 čipa početi da isporučuje u drugoj polovini 2015. godine. Očekuje se da će prvi uređaji, na kojima će se čip naći, biti dostupni početkom 2016. godine.Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi