Huawei superpunjač sa tečnim hlađenjem postiže brzinu punjenja od skoro 1 sekundu po kilometru na ekstremnim temperaturama

Huawei tehnologija superpunjenja sa tečnim hlađenjem pokazala je impresivne rezultate na ekstremnim temperaturama.

Huawei superpunjač sa tečnim hlađenjem postiže brzinu punjenja od skoro 1 sekundu po kilometru na ekstremnim temperaturama

Rigorozna testiranja u regionu Turpan (Kina), poznatom po intenzivnim vrućinama, pokazala su sposobnost Huawei sistema brzih punjača, da održavaju nizak nivo buke u radu uz postizanje visoke efikasnosti punjenja. Ključni faktori za uspeh ove tehnologije su napredni sistem hlađenja pomoću tečnosti i precizni algoritmi za kontrolu temperature, tvrdi Huawei.

Huawei je upravo otkrio rezultate rigoroznog testiranja svoje tehnologije superpunjenja sa tečnim hlađenjem u surovim uslovima regiona Turpan u Kini, poznatom po ekstremnim temperaturama. Kompanija je sprovela testove u pustinji Kumtag i na planini Huoyan, gde su temperature vazduha dostizale 49.6°C, a površinske temperature prelazile 80°C.

Huawei superpunjač uz pomoć tečnog hlađenja obara rekorde u testovima

Uprkos ovim surovim uslovima, Huawei-jev superpunjač je pokazao impresivne performanse. Sistem je održavao nivo buke na nivou od samo 44.1 dB u stanju pripravnosti i samo 59.5 dB tokom punjenja, čak i na ambijentalnoj temperaturi od 47.1°C.

Ključ za uspeh ove tehnologije je njen napredni sistem hlađenja uz pomoć tečnosti, koji efikasno raspršuje toplotu iz komponenti za punjenje. Huawei tvrdi da njihovi precizni algoritmi za kontrolu temperature igraju ključnu ulogu u održavanju stabilnosti i efikasnosti sistema.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

U testovima punjenja koji su obuhvatili 414 vozila i ukupni kapacitet punjenja od 13,391 kWh, Huawei-jev sistem punjenja je postigao skoro 100% uspešnosti pri jednom pokušaju punjenja. Kako tržište električnih vozila nastavlja da raste, tehnologije poput Huawei superpunjenja verovatno će doprineti efikasnijem punjenju električnih vozila u bliskoj budućnosti.

Investicije u infrastrukturu za punjenje EV očekuje se da dostignu nivo od preko 12 milijardi dolara do 2030. godine i to samo u SAD, tako da je put već utaban u ovom trenutku, prenosi NotebookCheck.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi