Nova rSIM tehnologija održava uvek aktivnu vezu kroz rezervnu SIM karticu na postojećoj

Kompanija CSL Group najavila je novost u kojoj patentirana rSIM tehnologija proverava mrežnu povezanost i automatski menja provajdere u slučaju smetnji

Nova rSIM tehnologija održava uvek aktivnu vezu kroz rezervnu SIM karticu na postojećoj

Često zanemarujemo značaj SIM kartice u našim telefonima, ali ona zapravo igra ključnu ulogu u održavanju veze sa mrežom. Bez SIM kartice, gubi se pristup 4G i 5G funkcijama povezivanja i slanja poruka i upravo zbog toga mnogi korisnici preferiraju telefone sa dual-SIM opcijom kako bi zadržali vezu čak i u slučaju kvara primarne mreže. Tu dolazi nova rSIM tehnologija koja omogućava korišćenje jedne SIM kartice i koja istovremeno može da sadrži dve SIM kartice i tako obezbeđuje uvek aktivnu vezu.

rSIM je u stvari skraćenica reči Resillent SIM, a tehnologija proverava mrežnu povezanost i automatski menja provajdere u slučaju smetnji, tvrdi kompanija CSL Group, specijalizovana za IoT i kritične komunikacije i infrastrukturu. Njena inovacija čuva dva nezavisna profila mobilnih operatera na jednoj SIM kartici, pružajući vam rezervnu telekomunikacionu vezu u svakom trenutku.

Deutsche Telekom IoT i Tele2 IoT kao partneri prvi se pridružuju za povezivanje putem rSIM tehnologije, piše Android Authority.

Testiranje veze koje vrši rSIM je direktno sa SIM kartice, a daje i mogućnost uređaju povezivanja sa roming mrežama kako bi ponovo uspostavio vezu. Prebacivanje na rezervni profil dešava se samo kada roming ne uspe u obnovi veze.

Važno je napomenuti, međutim, da rSIM neće automatski i magično transformisati telefone sa jednim SIM poljem u dual-SIM uređaje (za to je potreban dodatni hardver). Ipak, rSim tehnologija može biti od koristi u situacijama korišćenja kao što je IoT, odnosno kolektivna mreža povezanih uređaja, gde i najmanji prekidi veze mogu biti kritični, a stalno aktivna druga veza nije neophodna.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi