Realme razvija 300 W tehnologiju brzog punjenja

Realme pravi još jedan iskorak u tehnologiji brzog punjenja sa punjačem snage 300W

Realme razvija 300 W tehnologiju brzog punjenja

Realme pravi novi iskorak u tehnologiji brzog punjenja. U nedavnom intervjuu, šef marketinga za Realme Global, otkrio je da kompanija trenutno testira tehnologiju punjenja od čak 300 W.

Realme je uvek bio na čelu kada je u pitanju tehnologija brzog punjenja. Dovoljno je samo se dsetiti 2021. godine, kada je kompanija predstavila svoju 65 W DartCharge tehnologiju na GT Master Edition telefonu koji može u potpunosti napuniti svoju bateriju od 4300 mAh za 33 minuta.

Sledeće 2022. godine, Realme je izbacio GT Neo 3 sa podrškom za punjenje od 150 W, sposobnim da napuni bateriju od 4500 mAh od 0 do 50% za samo 5 minuta. Prošlogodišnji flagšip, Realme GT Neo 5, debitovao je sa još većom brzinom punjenja od 240 W, omogućavajući korisnicima da potpuno napune svoje telefone za manje od 10 minuta. Njegov naslednik sada bi trebalo da bude još brže rešenje sa punjenjem od čak 300 W.

Realme skraćuje vreme punjenja telefona na minimum

Trenutno, Redmi je jedini brend koji je demonstrirao tehnologiju punjenja od 300 W za telefone. Njihov demo pokazuje impresivne rezultate, sa telefonom koji dostiže 50% napunjenosti za manje od tri minuta i potpuno punjenje za nešto manje od pet minuta.

Detalji o Realme tehnologiji brzog punjenja od 300 W su trenutno oskudni. Tokom Intervja Wong nije ulazio u detaljnije specifikacije kao što su vreme punjenja ili eventualni nedostaci. Takođe nije jasno kada i da li će ova tehnologija biti dostupna u komercijalnom modelu mobilnog telefona.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Iako brže punjenje nudi neosporne pogodnosti, posebno za korisnike u pokretu, postoje i nedostaci. Visoke brzine punjenja mogu uzrokovati pregrevanje telefona, što direktno utiče na zdravlje i dugovečnost ugrađene baterije.

Pored toga, kompanija mora osigurati odgovarajuću infrastrukturu za podršku tako velike snage punjenja, kao što su veći i efikasniji sistemi za hlađenje sa hladnjacima koji koriste parne komore, a što sa druge strane može povećati cenu telefona.

Biće zanimljivo videti da li Realme može prevazići ove izazove i doneti 300 W brzo punjenje na tržište. Sa svakom iteracijom, sve su bliži eliminisanju vremena čekanja za punjenje telefona, prenosi Gizmochina.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi