Problemi za Samsung sa čipovima sledeće generacije

Kompanija Samsung naletela je na probleme sa proizvodnim procesom u 3 nanometra

 
Kompanija Samsung ima sopstvenu proizvodnju mobilnih čipsetova za svoje uređaje. Već neko vreme ova kompanija radi na razvijanju novog proizvodnog procesa u 3 nanometra, ali se sada čini da je Samsung naleteo na ozbiljne probleme koji bi mogli da naškode sposobnosti ove kompanije da masovno proizvodi čipsetove u procesu od 3 nanometra.Čitava poenta uvođenja proizvodnog proces au 3 nanometra jesu poboljšane performanse i poboljšana energetska efikasnost mobilnih čipsetova. Međutim, kako proizvodni procesi postaju sve kompleksniji tako se javljaju i nove poteškoće koje moraju da se prevaziđu kako bi se proces unapredio i kako bi se napravila stabilna osnova za masovnu proizvodnju. U ovom trenutku javljaju se navodi kako se kompanija Samsung našla u problemima koje ne uspeva da reši.Radi se o tome da tronanometarski proizvodni proces kompanije Samsung ne daje očekivane rezultate i očekivani broj upotrebljivih čipsetova. Prema navodima korejskog portal Businesspost.kr, postrojenja kompanije Samsung ne uspevaju da reše ove aktuelne probleme.Prvi primerci mobilnih čipsetova dobijenih kroz proizvodni proces od 3 nanometra trebalo je da se koriste u novoj seriji Exynos procesora, najverovatnije nasledniku Exynos 2200 mobilnog čipseta. Ovim potezom, kompanija Samsung želi da manje zavisi od Qualcomm-a, ali sada se čini kako bi ovi problemi mogli da smanje dostupnost novih flagship Exynost čipova za najbolje telefone kompanije Samsung.
 
Pogledajte još: Dostupni oficijelni reparirani primerci Samsung Galaxy S21 serije
Pored prelaska sa proizvodnog procesa u 4 nanometra, kompanija Samsung je i prva na svetu koje pokušava da upotrebi GAAFET (Gate all around GET) proces umesto uobičajenog FINFET dizajna. GAFET predstavlja novi dizajn za tranzistore koji se koristi u proizvodnim procesima od 3 nanometra i manjim, piše Android authority.Setimo se da je i kompanija Intel pokušala da upotrebi GAAFET prilikom prelaska na proizvodni proces od 7 nanometara, ali je odustala od toga i odložila implementaciju GAAFET zbog sličnih problema sa kojima se sada suočava kompanija Samsung.Sa druge strane, kompanija TSMC odlučila je da takođe ne pređe na GAAFET prilikom usvajanja proizvodnog procesa u 3 nanometra, već da sačeka sa implementacijom prilikom prelaska na proizvodni proces od 2 nanometra. A svi znamo ko je i šta je TSMC. Možda se kompanija Samsung malo preračunala.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi