Samsung prvi donosi LPDDR5 tehnologiju za 5G i AI mobilne aplikacije

Samsung je objavio da je postao prvi proizvođač koji je implementirao 10nm-class 8Gb LPDDR5 proizvodnju

Samsung je objavio da je postao prvi proizvođač koji je implementirao 10nm-class 8Gb LPDDR5 proizvodnju, nakon što je kompanija u januaru objavila da je razvila 16Gb DDR5 za desktop računare.Samsungova nova LPDDR5 tehnologija dostiže 6.4Gbps memorijskog protoka, koji obezbeđuje solidan prenos od 51.2GB/s. Ovo je dovoljno za transfer 14 x 1080p filmova (od 3.7GB za svaki) za samo jednu sekundu. Samsung će obezbediti svoj novi LPDDR5 u dva memorijska protoka: 6.4Gbps @ 1.1V i 5.5Gbps @ 1.05V.  Potrošnja energije je smanjena upotrebom samsungove nove LPDDR5 tehnologije, a tu je i novi “sleep mode” koji potrošnju smanjuje za pola u neaktivnom modu u odnosu na ono što nude aktuelna LPDDR4X rešenja. Ukupno, LPDDR5 će nuditi smanjenje potrošnje od 30 procenata u ofnosu na LPDDR4X, što znači da nas očekuju dugotrajnije baterije na telefonima narednih generacija.
Pogledajte još: Samsung počinje sa proizvodnjom V-NAND flash memorije pete generacije
Samsung je svoj novi LPDDR5 kreirao za buduće telefone, imajući na umu i 5G tehnologiju, kao i pojačano korišćenje AI funkcija na telefonima. Nova LPDDR5 memorija se u telefonima očekuje u narednim mesecima, kao i u uređajima naredne generacije, koji će biti objavljeni tokom 2019. godine i kasnije.Izvor: TweakTown
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi