Ako imate Windows 11 – obrišite ovaj update

Nedavno pušteni update za Windows 11 izaziva prestanak rada pojedinih aplikacija, pa Microsoft kaže da ne bi bilo loše da ga obrišete, pre nego što počne da pravi probleme.

 
U pitanju je update oznake KB5012642, a problemi koje pravi čine određene komponente .NET 3.5 framework-a u Windows 11 nestabilnim, pa aplikacije koje ih koriste – pucaju.
.NET framework je besplatna, open source platforma koja se koristi kao osnova za kreiranje i pokretanje aplikacija na Windows operativnom sistemu i koristi je zaista veliki broj aplikacija.
Microsoft je izdao zvanično saopštenje u kojem se kaže da: „Nakon instaliranja ovog ažuriranja, neke .NET Framework 3.5 aplikacije mogu imati problema ili se neće moći otvoriti. Aplikacije koje su pogođene ovim problemom koriste određene opcione komponente u .NET Framework 3.5, kao što su Windows Communication Foundation (WCF) i Windows Workflow (WWF). Kako biste rešili problem, možete obrisati ovo ažuriranje.“
Da biste obrisali ovo ažuriranje, uđite u Start meni, ukucajte Windows Update Settings, odaberite tu stavku među ponuđenima, i u Windows Update settings prozoru odaberite View Update History. Nakon toga odaberite Uninstall Update, pronađite KB5012642 i kliknite na Uninstall.
Ako ne možete da obrišete pomenuto ažuriranje, postoji zaobilazno rešenje. U Start meniju ukucajte Windows Features, otvorite ga i ponovo aktivirajte .NET Framework 3.5 i Windows Communication Foundation.
Iako je KB5012642 ažuriranje pušteno za Windows 11 u januaru ove godine, korisnici su tek nedavno počeli da prijavljuju probleme sa aplikacijama.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi