Ako vas nerviraju WhatsApp glasovne poruke, aplikacija će ih pretvarati u tekstualne

Kompanija Meta radi na unapređenju funkcija svojih aplikacija, a jedna od njih je i mogućnost da se WhatsApp glasovne poruke pretvaraju u tekstualne

Ako vas nerviraju WhatsApp glasovne poruke, aplikacija će ih pretvarati u tekstualne

Iako WhatsApp glasovne poruke često mogu da budu zgodne kada ne možete da kucate pa brzo pošaljete kratko obaveštenje u ovom formatu osobi sa kojom komunicirate, one često znaju da budu iritantne jer ih ljudi često tretiraju kao telefonske pozive. To naravno smeta osobama koje primaju te poruke i zato će kompanija Meta koja je vlasnik ove aplikacije radi na tome da omogući njihovo pretvaranje u tekstualne poruke.

Ova funkcija trebalo bi da bude dostupna kako za one sa telefonima zasnovanim na iOS, tako i za one koji koriste Android operativni sistem, primetio je WABetaInfo sajt. Opcija je već dostupna na 2.24.7.8 verziji aplikacije, i veoma je praktična jer može da vam uštedi gomilu vremena ukoliko nemate kad da slušate dugačke WhatsApp glasovne poruke ili jednostavno niste raspoloženi za to.

Kako možete videti na slici, WhatsApp za Android bi uskoro mogao da dobije ovu funkciju za sve korisnike, a ne samo određeni broj prilikom testiranja. Aplikacija za slanje poruka trebalo bi da vas obavesti kada je funkcija dostupna.

Njen opis ističe „pročitajte pre nego što poslušate zahvaljujući transkriptu“. Ipak, da biste omogućili transkripte, biće preuzeto 150 MB novih podataka aplikacije, a WhatsApp će moći da koristi prepoznavanje govora vašeg uređaja da bi pružio transkripte putem end-to-end enkripcije.

Nažalost, trenutno nije poznato kada će WhatsApp uvesti ovu funkciju u stabilnoj verziji, ali s obzirom na to da je već sada primećena u beta izdanju, mogli bismo da je očekujemo uskoro.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi