Android 15 ažuriranje 'brikuje' Pixel 6 uređaje

Korisnici Pixel 6 telefona izveštavaju da Android 15 ažuriranje uzrokuje neočekivano 'brikovanje' uređaja, ostavljajući ih neupotrebljivim

Android 15 ažuriranje 'brikuje' Pixel 6 uređaje

Prošlo je skoro nedelju dana otkako je Google počeo sa uvođenjem Android 15 ažuriranja za Pixel uređaje. Novi Android 15 donosi nekoliko unapređenja u odnosu na prethodnu verziju, međutim, ako posedujete Pixel 6, možda bi bilo mudro da za sada odložite instaliranje ažuriranja. Pojavljuju se izveštaji da Android 15 ažuriranje uzrokuje neočekivano “brikovanje” Pixel 6 uređaja, ostavljajući ih neupotrebljivim.

Serija Pixel 6 ima istoriju problema nakon Android ažuriranja. Prošle godine, Android 14 ažuriranje je nekim korisnicima onemogućilo pristup njihovoj memoriji, a ranije ove godine, fabričko resetovanje je uzrokovalo blokiranje mnogih Pixel 6 uređaja. Ovog puta, međutim, čini se da Android 15 ažuriranje izaziva još ozbiljnije probleme, ostavljajući neke korisnike sa potpuno “brikovanim” uređajima.

Korisnici na Redditu izveštavaju da im Android 15 ažuriranje neočekivano “brikuje” Pixel 6 uređaje. Do sada su dva korisnika pomenula da su im telefoni prestali da rade nakon što su omogućili funkciju Private Space. Jedan korisnik, GegoByte, doživeo je “brikovanje” uređaja odmah nakon otvaranja aplikacije unutar Private Space, dok je drugi, Homer_95, rekao da mu je uređaj iznenada prestao da radi tokom uobičajene upotrebe, uprkos tome što je imao dovoljno preostale baterije.

Oba korisnika opisuju svoje Pixel 6 uređaje kao “potpuno mrtve”, pri čemu uobičajene metode rešavanja problema, poput držanja tastera za uključivanje i smanjenje zvuka ili povezivanja sa računarom, ne daju rezultate.

U početku se činilo da bi korisnički profili mogli biti problem — slično onome što se desilo sa Android 14 ažuriranjem — s obzirom da Private Space funkcioniše kao novi korisnički profil. Međutim, nakon ta dva posta na Redditu, još dva korisnika su prijavila da im se Pixel 6 uređaji nasumično “brikuju” nakon ažuriranja, tako da tačan uzrok ostaje nejasan. S obzirom na to da je pogođeno nekoliko uređaja, možda bi bilo mudro sačekati sa ažuriranjem, piše Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi