Apple iOS 18 ažuriranje izazvalo ozbiljne probleme sa iPhone baterijom - svakih 5 minuta gubi 1% baterije

iOS 18 dovodi do ubrzanog pražnjenje baterije na iPhone uređajima. Korisnici su ogorčeni jer prijavljuju gubitak 1% baterije svakih 5 minuta

Apple iOS 18 ažuriranje izazvalo ozbiljne probleme sa iPhone baterijom - svakih 5 minuta gubi 1% baterije

Apple iPhone se suočava sa još jednom katastrofom po pitanju trajanja baterije! Mnogi korisnici su objavili na internetu da je, zbog uticaja nove, ažurirane iOS 18 verzije operativnog sistema, došlo do nenormalnog i brzog pražnjenja baterije tokom stanja mirovanja. Neki korisnici su čak prijavili da gube 1% baterije svakih 5 minuta.

Prema izveštajima više korisnika iPhone 16 telefona na MacRumors forumu, primetili su da im se baterija neverovatno brzo troši. Jedan korisnik iPhone 16 Pro požalio se da mu se baterija smanji sa 100% na 60% za samo pola dana, iako ne koristi uređaj intenzivno. Drugi korisnik koji je prešao sa iPhone 15 Pro Max na iPhone 16 Pro Max rekao je da je vreme korišćenja sada samo 50-60% od prethodnog, i da čak ni podešavanje na 60 Hz osvežavanja ekrana ili samo uključivanje 4G mreže ne poboljšava trajanje baterije.

Neki korisnici su istakli da je najnelogičniji pad baterije u stanju mirovanja. Jedan korisnik je primetio da mu je iPhone 16 Pro, nakon što je isključio “always-on” mod i uključio režim spavanja, izgubio 11% baterije za 4 sata i 20 minuta. Drugi su otkrili da telefon u stanju mirovanja troši bateriju brzinom od 1% svakih 5 minuta, dok je potrošnja tokom korišćenja relativno normalna.

Pored iPhone-a 16, slični problemi se javljaju i na starijim iPhone uređajima. Iako je Apple izdao ažuriranje iOS 18.0.1 kako bi rešio ovaj problem, izgleda da ipak nije u potpunosti otklonjen. Apple još nije potvrdio vezane probleme, a korisnici će možda morati da sačekaju iOS 18.1 izdanje, koje stiže tek krajem meseca.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi