Apple Watch će vas podsećati da vežbate, šta da jedete i kad da spavate

Apple razvija AI trenera za Apple Watch koji će se oslanjati na Health aplikaciju i korisnicima praviti personalizovane programe za vežbanje, ishranu i spavanje

Apple Watch će vas podsećati da vežbate, šta da jedete i kad da spavate

Apple navodno razvija Quartz, aplikaciju sa veštačkom inteligencijom koja će koristiti podatke sa Apple Watch-a kako bi korisnicima pravila personalizovane programe za vežbanje, ishranu i spavanje. Prema izvorima koji su govorili za Bloomberg, očekuje se da će Apple naplaćivati pretplatu za Quartz i da će ona biti predstavljena u nekom trenutku sledeće godine.

Izvori takođe tvrde da će Health aplikacija uskoro postati korisnija. Očekuje se da će Health biti dostupan i na iPad-u sa ovogodišnjim iPadOS 17 izdanjem, a dalje ažuriranje bi trebalo da omogući praćenje raspoloženja korisnika kroz odgovore na pitanja o njihovom danu. Osim toga, korisnici će moći da koriste Health da vode računa o problemima sa vidom, poput kratkovidosti. Nismo sigurni kako će tačno ovo funkcionisati, ali biće zanimljivo videti šta je Apple smislio.

Quartz i nije neko iznenađenje, Apple se u poslednje vreme sve više oslanja na servise koje nude i pretplate kako bi poboljšao svoj finansijski bilans, a AI trener bi mogao da privuče korisnike koji bi inače plaćali ljudskog trenera da viče na vas i da vam priča da treba da prestanete da jedete slatkiše i pijete gazirana pića.

Iako Apple još uvek nije želeo da komentariše ovu vest, pretpostavlja se da će Quartz biti najavljen na WWDC konferenciji 5. juna, gde se očekuje i najava dugo očekivanih AR/VR naočara. Glasine takođe sugerišu da bi i ovaj uređaj mogao da ima značajne funkcije za zdravlje, poput verzije Fitness+ u VR-u i alate za meditaciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi