Chrome unapređuje alatku za proveru bezbednosti kako bi se borio protiv iskačućih obaveštenja

Dosadna obaveštenja koja vam stalno iskaču u Chrome pregledaču će uskoro postati prošlost zahvaljujući novim Google alatima za borbu protiv neželjenih poruka

Chrome unapređuje alatku za proveru bezbednosti kako bi se borio protiv iskačućih obaveštenja

Google je predstavio nova ažuriranja za Chrome koja poboljšavaju performanse i pojačavaju bezbednost korisnika. Najnovije ažuriranje donosi funkcije dizajnirane za jednostavnije upravljanje obaveštenjima i unapređenje kontrole nad dozvolama za veb sajtove.

Jedno od najvažnijih poboljšanja je unapređena alatka za proveru bezbednosti (Safety Check), koja sada automatski radi u pozadini i proaktivno detektuje potencijalne pretnje. Dostupna je i na mobilnim i na desktop verzijama Chrome-a, a korisnike obaveštava o svim preduzetim merama.

Glavne funkcije uključuju prilagođavanje ili povlačenje dozvola za sajtove koje Google Safe Browsing označi kao rizične, rešavanje nametljivih obaveštenja i upozorenja korisnika na bezbednosne probleme poput zastarelih lozinki ili nedostatka bezbednosnih zakrpa.

Za desktop korisnike, Chrome alatka za proveru bezbednosti sada prati instalirane ekstenzije radi mogućih bezbednosnih pretnji pre nego što obavesti korisnika.

Pojednostavljeno Chrome iskustvo na mobilnim uređajima i jednokratne dozvole

Na mobilnim uređajima, Google uvodi dugme za odjavu iz obaveštenja unutar iskačućeg prozora sa obaveštenjem, smeštenog ispod opisa sadržaja. Ovo omogućava korisnicima da se jednostavno odjave sa obaveštenja sa sajta. Alternativno, korisnici mogu upravljati obaveštenjima putem dugmeta Upravljanje (Manage), smeštenog ispod prozora.

Ova funkcija će se prvo pojaviti na Pixel uređajima, poput Pixel 9 i Pixel 9 Pro, a kasnije će biti dostupna i na drugim Android uređajima.

Pored unapređenja alatke za proveru bezbednosti i jednostavnijeg upravljanja obaveštenjima, Google uvodi funkciju jednokratnih dozvola. Ova funkcija omogućava korisnicima da privremeno odobre određene dozvole na sajtu, koje će automatski biti povučene kada napuste sajt.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi