Facebook Messenger danas dobija nekoliko novih, korisnih i manje korisnih opcija

Nove funkcije koje danas stižu na Messenger uključuju nove prečice i novi sistem komandi koji pozajmljuje funkcije iz drugih aplikacija kao što su Slack, Discord i Telegram

 
Kompanija Meta najavila je nekoliko novih funkcija koje Facebook Messenger danas dobija. Nove funkcije uključuju nove prečice i novi sistem komandi koji pozajmljuje funkcije iz drugih aplikacija kao što su Slack, Discord i Telegram. Korisnici će sada moći da pinguju i obaveštavaju sve u grupama, šalju tiha obaveštenja, plaćaju i šalju gifove samo pomoću komandi kosih crta.U najnovijem ažuriranju funkcije, Meta je olakšao pokretanje različitih radnji pomoću komandi kosih crta „/“. Još jedna dobro poznata funkcija omogućava korisnicima da označavaju korisnike pomoću „@“. Pored toga, upisivanjem „@everyone“ u grupnu poruku takođe ćete omogućiti da svi budu obavešteni. Ovo je korisno kada svima u grupi postavite pitanje ili date najavu.Meta je takođe najavila nove prečice „/nečujno“, koje će omogućiti da svi u grupnim ćaskanjima budu tiho obavešteni, bez preglasnih zvukova obaveštenja usred noći, u slučaju da korisnik nema omogućenu „Ne uznemiravaj“ na svom uređaju. Iako je kucanje „/silent“ na početku svake poruke manje nego idealno, to je odličan način da ne prekidate sve u grupnom ćaskanju. Dve funkcije će početi da se uvode danas na iOS i Android sistemima.
 
messtekst.jpg
Ali ovo nije sve. Facebook Messenger takođe dobija novu komandu „/pay“ koja će korisnicima omogućiti da šalju i primaju novac preko Mesindžera. Korisnici su mogli da dodaju svoje kartice dugi niz godina, pa ova funkcija nije baš nova, ali nudi novi način lakog slanja sredstava i dobrodošao je dodatak na onim tžištima gde je ovo moguće.„/gif“ takođe stiže uskoro na iOS, iako Facebook nije saopštio da li će u bliskoj budućnosti stići do Androida. Kao i druge komande kose crte, omogućiće korisnicima da ukucaju „/gif“, a zatim uključe upit za pretragu koji pokušavaju da pronađu. Kada unesete „/gif party“, aplikacija će prikazati gifove koji se odnose na proslave i zabave, piše FB blog.„/shrug“ i „/tableflip“ takođe dolaze uskoro na iOS. Nova komanda će omogućiti korisnicima da lakše stavljaju „(╯°□°)╯︵ ┻━┻” i sležu ramenima „¯_(tsu)_/¯”, i bez potrebe da koriste ugrađene prečice u aplikacijama na tastaturi.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi