Google Drive, Docs, Sheets i Slides dobijaju novi izgled

Google je krenuo sa objavom novog korisničkog interfejsa i funkcija Google Drive, Docs, Sheets i Slides cloud aplikacije.

Google Drive, Docs, Sheets i Slides dobijaju novi izgled

Google je krenuo sa objavom novog korisničkog interfejsa za svoje popularne cloud aplikacije, uključujući Google Drive, Docs, Sheets i Slides, piše PC Mag.

Ažuriranje interfejsa je bazirano na Material Design 3, aktuelnoj verziji open-source dizajna sistema ove kompanije. Kao i do sada, fokus redizajna je da se interfejs pojednostavi i uklone elementi koji nisu neophodni.

Kod Google Docs, Sheets i Slides programa, korisnici mogu očekivati da se opcije koje se najčešće koriste pojavljuju na vrhu korisničkog interfejsa, kao i unapređenja nekih postojećih funkcija poput komentara, promene pozadine, margina i lenjira i sl.
Google doduše upozorava korisnike da su neke od opcija promenile mesto kako bi se napravio bolji raspored.

Google Drive korisnike takođe očekuju promene korisničkog interfejsa, kao i neka funkcionalna unapređenja. Sada će biti moguće odabrati više objekata i obavljati njihovu grupnu (batch) obradu. Takođe, tu su i unapređenja pretrage koja olakšavaju i ubrzavaju pretragu po tipu, vlasniku i datumu poslednje promene, a na vrhu je i lista predloženih akcija i fajlova koja bi trebala poboljšati produktivnost.

Google je 6. marta krenuo sa objavljivanjem novih web aplikacija sa unapređenim interfejsom, ali on neće odmah biti dostupan svima, pošto se promene dešavaju postepeno po grupama. Datum do kada bi svi korisnici trebali da budu u prilici da uživaju u novom izgledu i funkcijama je 25. mart.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi