Google Gemini od sada direktno dostupan preko web adrese

Od sada možete direktno pristupiti Google Gemini AI servisu uz pomoć Chrome pregledača i internet adrese: gemini.google.com

Google Gemini od sada direktno dostupan preko web adrese

Google je promenio svoj AI Bard brend u Gemini još početkom februara 2024. Pored toga, objavio i svoju mobilnu verziju aplikacije kako bi zamenio Google Assistant. Aplikacija je u početku bila dostupna samo u SAD, ali je Google ubrzo proširio dostupnost na Evropu i Aziju. Ipak, bilo je mnogo zemalja u kojima Gemini mobilna aplikacija nije bila dostupna. To se sada menja, jer je Google proširio dostupnost Gemini aplikacije na preko 100 zemalja širom sveta.

Što se tiče korišćenja na PC računaru, Google je takođe olakšao pristup Gemini servisu iz samog Chrome pregledača na računaru. Možete da pozovete AI bot za ćaskanje tako što ćete ukucati „@gemini“ u Chrome omniboksu, nakon čega sledi vaš upit.

Pritiskom na „Enter“ će se direktno otvoriti Gemini na web-u sa odgovorom na vaše pitanje. Ova funkcija je prvi put primećena tokom testiranja u Chrome Canari verzije sredinom aprila. Pošto je implementacija u toku, možda nećete moći baš odmah da prozovete Gemini iz Chrome-a.

U slučaju da vam ovo ne uspe, unesite adresu gemini.google.com i započnite svoju Gemini sesiju, čak i na maternjem jeziku.

Ppoboljšanje stiže samo nekoliko dana nakon što je Google najavio integraciju modela mašinskog učenja u Chrome  kako bi pružio bolje predloge na vaš upit. Ako ste ljubitelj Gemini AI servisa, integracija chatbot-a u Chrome traku za internet adrese bi trebalo u velikoj meri da ubrza vaš način komunikacije sa ovom vrstom servisa veštačke inteligencije, prenosi Androidpolice.

Bolja dostupnost Gemini mobilne aplikacije stiže nekoliko dana pre Google I/O, gde bi kompanija trebalo da najavi niz novih funkcija i poboljšanja za svoj AI Chat bot.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi