Google: iMessage za Android neće podžavati SMS

Apple je najvećim delom zadržao aplikacije i servise za sebe, stvarajući tako osećaj ekskluzivnosti kako bi privukao korisnike ka svojim macOS i iOS platformama

Apple je najvećim delom zadržao aplikacije i servise za sebe, stvarajući tako osećaj ekskluzivnosti kako bi privukao korisnike ka svojim macOS i iOS platformama. Jedna od takvih ekskluzivnih aplikacija je i iMessage, ali najnovije glasine govore da je Apple izrađuje za Android. Kako navodi Google-ov inženjer Džastin Uberti koji je bio jedan od šefova aplikacije Allo, iMessage ako ikada dođe za Android, neće podržavati razmenu SMS poruka.
On nije obrazložio svoje mišljenje, ali je poručio da je 100 posto siguran da aplikacija neće imati tu funkciju. Apple je u velikoj meri obnovio način na koji iMessage radi na iOS 10 platformi, a pre toga to je bio samo još jedan servis za razmenu poruka za iOS i macOS platforme.
Međutim u iOS 10 platformi, Apple ju je načinio zabavnom dodajući stikere, mogućnost za slanje crteža i još mnogo toga. Imajući u vidu koliko postoji aplikacija za razmenu poruka, teško je verovati da će Android korisnici ikada usvojiti iMessage.
Edvard Snouden: nemojte koristiti Google Allo
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi