Google Maps dobija još dve funkcije u svom najnovijem ažuriranju

Google neumorno radi na unapređenju svoje aplikacije Google Maps, a korisnici su primetili dve nove funkcije koje su uvedene na Android uređaje

Google Maps dobija još dve funkcije u svom najnovijem ažuriranju

Jedna od novih funkcija koja postaje dostupna u Google Maps aplikaciji tiče se punjenja električnih vozila. Sada ćete lakše moći da pronađete obližnje stanice za dopunu i punjenje baterija na vozilima, pritiskom na odgovarjuću opciju ispod glavne trake za pretragu, na vrhu ekrana.

Važno je napomenuti da je potrebno da u aplikaciji podesite svoj automobil kao električno vozilo da biste videli ove stanice, a to možete da uradite u Google Maps podešavanjima. Podrazumevana opcija je automobil na benzin, i u tom slučaju videćete brze veze do benzinskih pumpi. Slična nadogradnja već je bila dostupna na Android Auto platformi prošle godine, ističe 9to5Google.

Druga Google Maps funkcija omogućava da vidite celu dužinu i oblik putanje u plavoj boji kada je tražite – gde počinje i završava, kao i koliki prostor zauzima na mapi. Ranije je bilo moguće samo da određenu tačku na putu obeležite čiodom crvene boje, da biste lakše pronašli put do nje.

Naravno, i dalje možete detaljno da istražite bilo koju tačku na putu po vašim potrebama. Iako su ovo relativno manje promene, obe funkcije treba da olakšaju korišćenje Google Maps aplikacije. Trenutno, međutim, nema informacija da li će slična ažuriranja biti dostupna i za iOS korisnike.

Ovo će biti značajna nedelja za Google, s obzirom na predstojeći Google I/O 2024 događaj za programere  koji počinje u utorak, 14. maja. Tada možemo da očekujemo više informacija o nadogradnjama koje će da stignu na Google Maps i uopšte na Google aplkacije, a događaj će biti dostupan za praćenje uživo širom sveta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi