Google Meet napušta Samsung televizore, a korisnici traže alternativna rešenja

Aplikacija za video pozive Google Meet biće ukinuta na Samsung Smart televizorima u martu 2024. godine. a korisnici će morati da potraže slična rešenja

Google Meet napušta Samsung televizore, a korisnici traže alternativna rešenja

Ako ste vlasnik Samsung televizora i redovno koristite Google Meet aplikaciju za održavanje veze sa dragim osobama i poslovnim saradnicima, suočićete se sa potrebom za pronalaženjem nekog drugog rešenja u narednim nedeljama. Aplikacija će biti uklonjena u martu mesecu, nakon što je ranije ukinuta i Google Play Movies sa Samsung televizora pre nekoliko godina. Osim Google Meet aplikacije, Samsung TV ekrane napušta i Google Assistant 1. marta 2024. godine.

Korišćenje Google Meet aplikacije na Samsung televizorima uvek je bio jednostavan proces, zahtevajući samo povezivanje veb kamere sa televizorom. Ovo omogućava korisniku da vrši poziv direktno sa ekrana, pružajući iskustvo slično onome na tabletima, telefonima ili računarima. Veliki ekran dodatno je obogatio iskustvo video konferencija, čineći Google Meet popularnim izborom kako u lične, tako i u poslovne svrhe.

Google Meet, prvobitno poznat kao Google Duo, debitovao je na Samsung pametnim televizorima u oktobru 2022. godine, uključujući modele za 2023. godinu, zajedno sa Samsung Tizen pametnim monitorima serije 7000. Međutim, Samsung smart televizori koji su predstavljeni u 2024. godini nisu sadržali Google aplikaciju za video pozive, što je već ukazivalo na predstojeće promene. Ovo povlačenje aplikacije dolazi samo godinu i po dana nakon njene implementacije na Samsung ekrane i prema izveštajima korisnika, potpuno bi trebalo da prestane sa radom ili da bude potpuno uklonjena do 9. marta ove godine. Dodatno potvrđujući ovu promenu, Samsung je ukinuo svoju stranicu podrške za Google Meet.

Google verovatno prestaje sa podrškom za Google Meet na Tizen TV platformi da bi se fokusirao na Android/Google TV

Pitanje koje u ovoj situaciji stoji otvoreno jeste da li je ovo potez kompanije Samsung ili Google. Iako nema zvaničnih saopštenja koja potvrđuju ovu najnoviju odluku, ostaje pitanje kakva bi bila strategija giganta Google na Samsung Tizen TV platformi u budućnosti. Teško je odgovoriti sa sigurnošću, jer nije bilo zvaničnog saopštenja koje potvrđuje ovaj najnoviji potez, ali postupak sugeriše prelazak kompanije Google na sopstvene platforme, a to su Android i Google TV,. Tako bi Google ojačao svoje platforme umesto da podržava usluge na platformama nezavisnih kompanija, kao što je, recimo, Samsung Tizen, piše TechRadar.

Za korisnike Samsung televizora koji se oslanjaju na aplikaciju Google Meet vreme polako počinje da „kaplje” i oni će morati da istraže neka druga, alternativna rešenja za video pozive  u bliskoj budućnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi