Google Play zaštita upozorava ljude da deinstaliraju aplikaciju Vanced Manager

Zaštita vašeg telefona od malvera i onih stvari koje Google ne voli, sada je dopunjena i jednom aplikacijom koju ipak volite - YouTube Vanced Manager

 
Nije prošlo mnogo vremena otkako je Google preduzeo pravni postupak da ukloni Vanced. Gubitak YouTube moda, koji je omogućio neke premium funkcije za sve bez potrebe za plaćanjem, oplakivala je njegova velika korisnička baza. Nakon što je Google uspeo da zaustavi njegov razvoj, izgleda da sada ide na svoje metode preuzimanja, jer izgleda da Google Play Protect počinje da označava Vanced Manager kao štetnu aplikaciju, govoreći ljudima da je deinstaliraju.Kako je primećeno na Tviteru, verzija 2.6.0 aplikacije Vanced Manager je označena kao zlonamerna aplikacija na Android telefonima. Možemo potvrditi da se ovo dešava i na našoj strani — preuzeli smo verziju 2.6.0 sa APKMirror-a i Play Protect nam prikazuje upozorenje već tokom procesa instalacije.Pokušaj instaliranja Vanced Manager-a ili skeniranje uređaja sa instaliranom aplikacijom će vam reći da ona „pokušava da zaobiđe Androidovu bezbednosnu zaštitu“. Može se dati labav argument da Vanced Manager gazi ovu liniju, pošto aplikacija može da koristi root za instaliranje aplikacija, a upozorenje Play Protecta bi trebalo da se pojavi za aplikacije koje zloupotrebljavaju root i povišene privilegije.
 
vancedblokiran.jpg
Funkcija Play Protect ima za cilj da zaštiti vaš telefon od stvarnog zlonamernog softvera, a ako se koristi kao alat za sprovođenje Google-ovih pravnih izazova, može da natera korisnike da izgube poverenje u njega. Nije zgoreg napomenuti da se ovo dešava samo sa verzijom 2.6.0 aplikacije — pokušali smo da instaliramo noviju verziju – 2.6.2, koja se normalno instalira i nije označena kao opasna pri skeniranju uređaja. A koliko se može zaključiti, nema ničeg posebno zlonamernog u vezi sa verzijom 2.6.0 što nije na 2.6.2, piše Android Police.Nesporna je činjenica da je Vanced prekršio YouTube-ove uslove korišćenja usluge, i Google ima pravo da ga ukloni, ali reći korisnicima da je to malver u pokušaju da natera korisnike da ga deinstaliraju, već je malo preterano.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi