Google testira Gemini AI za kreiranje video prezentacija

Google Vids treba da olakša kreiranje video klipova poput pravljenja slajdova za neku poslovnu prezentaciju

Google testira Gemini AI za kreiranje video prezentacija

Google Vids treba da olakša kreiranje video klipova kao što to čini sa pravljenjem slajdova za poslovnu prezentaciju. Google pokreće svoju novu aplikaciju za produktivnost, Vids, u okviru Workspace Labs sa idejom da “ako možete napraviti slajd, možete napraviti kompletan video u Vids-u.”

Najavljena u aprilu, Vids aplikacija  omogućava korisnicima da ubace dokumente, slajdove, glasovne snimke i video zapise u “tajmlajn” kako bi kreirali video prezentaciju koju mogu deliti sa kolegama. Dostupnost u Workspace Labs režimu pregleda, omogućava Workspace administratorima da isprobaju ovaj alat za kreiranje video zapisa potpomognut AI asistencijom.

Iako možete generisati video u Vids-u, ne treba ga mešati sa AI alatima poput OpenAI-jevog Sora, koji može kreirati realistične snimke na osnovu upita. Umesto toga, Vids se bavi generisanjem prezentacija opisivanjem onoga što želite da Gemini kreira, a zatim vam omogućava da kasnije menjate video.

Takođe možete ručno započeti izradu svoje Google Vids prezentacije koristeći jedan od mnogih dostupnih šablona, a tu je i sadržaj bez autorskih prava koji može poboljšati vašu kreaciju.

Međutim, kao što demonstracija video snimka pokazuje, ključna karakteristika je korišćenje Gemini-a za automatsko umetanje stock snimaka, generisanje skripte i čak pružanje AI glasovnog snimka za vašu sledeću prezentaciju, bez potrebe za izgovoranjem ijedne reči, piše The Verge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi